Hetafe eliminisao Ajaks, moćni Junajted petardirao Briž, Kopenhagen šokirao Seltik park, VAR spasao Sevilju, Olimpijakos utišao London!

Autor:

Sport

27.02.2020

19:40 >> 22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 21:00 odigrano je sedam revanš mečeva 1/16 finala Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ajaks eliminisan

Bilo je mnogo uzbuđenja, golova, ali i iznenađujućih rezultata.

Ajaks nije uspeo da anulira pobedu Hetafea iz prvog meča od 2:0, pošto je u Amsterdamu bilo samo 2:1 za Kopljanike.

Mata je već u 5. minutu šokirao Amsterdam arenu, pa je Ajaks od starta bio u ogromnom zaostatku. Ipak, samo par minuta kasnije Van de Bek poravnava na 1:1.

Činilo se da će ovaj gol razgoropaditi Ajaks, ali to se nije dogodilo. Bezidejno je igrao Tadićev tim i uspeo je samo preko Ejtlinga da stigne do pirove pobede od 2:1. Hetafe je prikazanim u dvomeču zaslužio prolaz dalje.

Mančester junajted je deklasirao na svom stadionu Klub Briž sa 5:0. Domaćin je odigrao perfektan meč i potpuno nadigrao belgijskog velikana.

Junajted je poveo sa bele tačke u 27. minut. Deli je napravio golmansku paradu, a sudija je pokazao na penal, a njemu crveni karton. Fernandeš je rutinski izveo najstrožu kaznu i savladao Minjolea.

Do kraja poluvremena Solskjerov tim preko Igaloa i Mektominija stiže do velikih 3:0. U nastavku Junajted je malo spustio gas, ali je Fred uspeo da postigne dva gola za konačnih 5:0.

Sjajan meč viđen je u Lisabonu. Benfika i Šahtjor odigrali su 3:3, a dalje ide ukrajinski tim koji je slavio u prvom meču sa 2:1.

Pici je u 9. minutu doneo Benfiki prednost, ali je Šahtjor samo tri minuta kasnije golom Dodoa stigao do izjednačenja. Ipak, do kraja poluvremena Dijaz donosi novo vođstvo portugalskom gigantu.

Odmah na startu drugog dela Rafa Silva uvećava na 3:1. U tim trenucima činilo se da će Benfika proći dalje, ali to se nije dogodilo.  Samo dva minuta kasnije Stepanenko smanjuje na 3:2, a do kraja utakmice Šahtrjor preko Alana Patrika stiže do 3:3 i prolaska u narednu fazu.

Inter je posle preokreta savladao pred praznim tribinama Ludogorec sa 2:1. Svi golovi viđeni su u prvom poluvremenu.

Bugari su poveli golom Oliveire Souze u 26. minutu. Ipak, Inter je shvatio da je vrag odneo šalu i ubacio u veću brinu, pa je do kraja poluvremena rešio sve dileme. Prvo je pogodio Biragi, a onda uz dosta sreće i Lukaku u dubokoj nadoknadi. U drugom poluvremenu nije bilo promena, pa je Inter prošao dalje.

U ostalim duelima Sevilja i Kluž odigrali su 0:0. U prvom meču bilo je 1:1, pa dalje idu Andalužani. Ipak, o ovom meču pričaće se još dugo pošto su Rumuni u 87. minutu stigli do gola, koji je kasnije poništen zbog konsultacije VAR tehnologije.

Kopenhagen je posle 1:1 u Danskoj savladao sa 3:1 Seltik u Glazgovu. Činilo se da će se ići u produžetke, ali su Bijel i Endoj golovima u poslednjih nekoliko minuta odveli Kopenhagen u 1/8 finala.

Fudbaleri Olimpijakosa plasirali su se u osminu finala Lige Evrope jer su posle produžetaka savladali Arsenal sa 2:1. Ukupan rezultat je 2:2, ali su Grci izbacili engleskog velikana u sred Londona zbog više golova u gostima.

Tokove svih mečeva mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

AJAKS - HETAFE 2:1 (0:2)

ARSENAL - OLIMPIJAKOS 0:1 (1:0)

BENFIKA - ŠAHTJOR DONJECK 3:3 (1:2)

SELTIK - KOPENHAGEN 1:2 (1:1)

INTER - LUDOGOREC 2:1 (2:0)

MANČESTER JUNAJTED - KLUB BRIŽ 4:0 (1:1)

SEVILJA - KLUŽ 0:0 (1:1)

II POLUVREME

93. minut - GOOOOL - Junajted 5:0 Klub Briž. Petarda Junajteda, i drugi gol Freda!

88. minut - GOOOOL - Seltik 1:3 Kopenhagen. Raspao se Seltik za par minuta, Endoj sada postiže gol.

87. minut - VAR poništava gol Klužu. Neverovatno, a kasnije Rumuni ostaju i sa igračem manje. Sevilja se provukla.

85. minut - GOOOOL - Kopenhagen vodi sa 2:1 u Glazgovu. Očajna reakcija odbrane Seltika, Šimunović i Rogić su krivci, a Pep Bijel strelac gola za muk na Seltik parku. Kopenhagen ide dalje!

83. minut - GOOOOL - Seltik 1:1 Kopenhagen. Odson Eduar je panenkom sa bele tačke doneo izjednačenje i potencijalne produžetke Seltiku.

82. minut - GOOOOL - Junajted 4:0 Klub Briž. Fred posle asistencije stiže i do gola.

71. minut - GOOOOL - Šahtjor stiže do izjednačenja, 3:3. Imala je Benfika sve u svojim rukama, al sada Alan Pattik zadaje završni udarac.

63. minut - GOOOOL - Vodi Ajaks sa 2:1. Ejtling je postigao fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca, Kopljanicima je sad ostalo pola sata da daju dva, a ne prime nijedan gol i prođu dalje.

53. minut - GOOOOL - Olimpijakos šokirao Emirate, 0:1. Sise postiže gol, i anulira prednost Arsenala iz prvog meča.

51. minut - GOOOOL - Kopenhaneg vodi u Glazgovu sa 1:0.  Sevnula je kontra Kopenhagena koju je krunisao Santos.

49. minut - GOOOOL - Šahtjor smanjuje na 3:2. Samo dva minuta kasnije Taras Stepanenko vraća Šahtjoru rezultat koji ga vodi dalje.

47. minut - GOOOOL - Benfika povisuje na 3:1. Rafa Silva postiže gol, sad je portugalski klub opet u dobroj situaciji.

I POLUVREME

45+4. minut - GOOOOL - Inter preokreće, 2:1. Lukaku u dubokoj nadoknadi stavlja tačku na dvomeč sa Ludogorecom.

41. minut - GOOOOL - Junajted gazi, 3:0. Kakav fudbal igra ove večeri Mančester. Fred asistira, Mektomini preciznim udarcem postiže treći gol.

37. minut - GOOOOL - Benfika ponovo vodi, 2:1. Dijas postiže gol, sada se igra od nule.

35. minut - GOOOOL - Junajted vodi sa 2:0. Posle sjajne akcije Junajteda, i kombinacije Fernandeša i Mate, Odion Igalo postiže prvenac u dresu novog kluba.

31. minut - GOOOOL - Nije dugo Inter gubio, 1:1. Biragi je ubrzo doneo izjednačenje Interu, sada Ludogorecu trebaju dva gola za prolazak dalje.

27. minut - GOOOOL - Ludogorec vodi u Milanu. Oliveria Souza je šokirao Inter, sada je sve otvoreno na Đuzepe Meaci!

27. minut - GOOOOL - Junajted vodi sa 1:0. Fudbaler Briža Deli je bez potrebe glumio golmana i rukom odbranio udarac Mančestera, pa je dobio direktan crveni karton, a Fernandeš je rutinski pogodio sa bele tačke.

12. minut - GOOOOL - Ekspresno i Šahtjor poravnava na 1:1. Dodo je anulirao Picije gol.

11. minut - GOOOOL - Ajaks ekspresno izjednačava na 1:1. Doni van De Bek vraća nadu Kopljanicima da mogu do prolaska dalje, sad im treba tri gola.

9. minut - GOOOOOL - Benfika vodi protiv Šahtjora sa 1:0. Pici je postigao pogodak!

6. minut - GOOOOOL - Hetafe šokirao Amsterdam, 1:0. Haime Mata donosi prednost Hetafeu, Ajaksu sad treba čudo!

21:00 - Krenuli su revanši:

AJAKS - HETAFE

 

 

ARSENAL - OLIMPIJAKOS

 

 

BENFIKA - ŠAHTJOR DONJECK

 

 

SELTIK - KOPENHAGEN

 

 

INTER - LUDOGOREC

 

 

MANČESTER JUNAJTED - KLUB BRIŽ

 

 

SEVILJA - KLUŽ

 

 

20:30 - Poznati su sastavi timova:

AJAKS - HETAFE

 

ARSENAL - OLIMPIJAKOS

 

BENFIKA - ŠAHTJOR DONJECK

 

SELTIK - KOPENHAGEN

 

INTER - LUDOGOREC

 

MANČESTER JUNAJTED - KLUB BRIŽ

 

SEVILJA - KLUŽ

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading