Roma preživela Gent, Laverkuzen i Volfsburg ubedljivi, het-trik Kaljerija za pirovu pobedu nad Vulvsima!

Autor:

Sport

27.02.2020

17:21 >> 19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 18:55 na programu odigrano je sedam revanš mečeva 1/16 finala Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Kolarov

Fudbaleri Rome odigrali su nerešeno na gostovanju Gentu 1:1 i prošli u narednu fazu LE, pošto su u prvom duelu ovh timova slavili u Rimu sa 1:0.

Domaćin je odigrao sjajan meč i imaća za čime da žali. Gent je poveo golom Dejvida u  25. minutu. Ipak, samo četiri minuta kasnije Klajvert na asistenciju Mhtarijana donosi izjednačenje Romi.

Do kraja meča gledali smo dobar fudbal i pregrtš prilika na obe strane, ali su mreže mirovale, pa je Roma prošla dalje.

Bajer Leverkuzen je posle pobede u Nemačkoj slavio protiv Porta i u Portugaliji. Nemci su na kraju upisali trijumf rezultatom 3:1.

Alario u prvom, a Gerhardt i Haverc u drugom su u potpunosti uništili sve nade Porta. Jedino je pred kraj meča Marega uspeo da ublaži poraz svog tima.

Espanjol je posle poraza u prvom meču od 4:0, savladao Vulvrhempton na svom stadionu sa 3:2. To naravno nije bilo dovoljno da se plasiraju u 1/8 finala.

Junak trijumfa bio je sjajni Kaljeri koji je postigao sva tri gola za Espanjol, dok su Traore i Doerti pogađali za Vulverhempton.

U ostalim mečevima Volsfburg je deklasirao Malme u gostima sa 3:0 i bez većih problema otišao dalje. Bazel je posle 3:0 na Kipru, slavio u Švajcarskoj 1:0 protiv APOEL-a. Partizanov dželat AZ Alkmar ispao je na prvoj stepenici. U Holandiji je bilo 1:1, a u revanšu je LASK golovima Raguza slavio sa 2:0.

Bašakšehir je na krilima sjajnog Edina Višće posle produžetaka sa 4:1 eliminisao Sporting. U prvom duelu bilo je 3:1. Turci su vodili sa 2:1, činilo se da će Sporting dalje, ali je Višća u 92. minutu doneo produžetke svom timu.

U produžecima je bilo izjednačeno, a onda je opet Višća u 119. sa bele tačke odveo Bašakšehir dalje.

Tokove svih mečeva mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

Bašakšehir – Sporting 4:1 (prvi meč – 1:3)
(Škrtel 31, Aleksić 45 , Višća 90+2, 119 - Vijeto 68)
Bazel – APOEL 1:0 (3:0)
(Fraj 38p )
Espanjol – Vulverhempton 3:2 (0:4)
(Kaljeri 16, 56p, 90+1 –Traore 22, Doerti 80 )
Gent – Roma 1:1 (0:1)
(Dejvid 25 - Klajvert 29 )
LASK – AZ Alkmar 2:0 (1:1)
(Raguz 42p, 50 )
Malme – Volfsburg 0:3 (1:2)
(Brekalo 42, Gerhardt 66, Viktor 70 )
Porto – Leverkuzen 1:3(1:2)
(Marega 65 - Alario 11, Demirbaj 51, Haverc 58 )

BAŠAKŠEHIR - SPORTING 3:1

BAZEL - APOEL 1:0

ESPANJOL - VULVERHEMPTON 3:2

GENT - ROMA 1:1

LASK - AZ ALKMAR 2:0

MALME - VOLSFBURG 0:3

PORTO - BAJERN LEVERKUZEN 1:3

II POLUVREME

92. minut - GOOOOL - Bašakšehir stiže do produžetaka, pošto vodi sa 3:1. Junak domaćina je Edin Višća.

91. minut - GOOOOL - Espanjol po treći put vodi protiv Vulvsa, 3:2. Strelac je ponovo Kaljeri, njegov het-trik.

80. minut - GOOOOL - Vulvsi opet stižu do izjednačenja, 2:2. Gol je postigao Met Doerti.

70. minut - GOOOOL - Volfsburg uvećava prednost na 3:0 protiv Malmea u Švedskoj. Žoao Viktor je strelac na asistenciju Gerhardta, koji je postigao drugi gol na utakmici.

68. minut - GOOOOL - Sporting ponovo ima rezultat, smanjio je na 2:1 protiv Bašakšehira. Lusijano Vijeto bio je najviši u skoku, pa je zakucao loptu u mrežu gola turske ekipe.

66. minut - GOOOOL - Porto smanjuje na 3:1. Gol je postigao Musa Marega.

66. minut - GOOOOL - Volsfburg završava posao u Malmeu, vodi sa 2:0. Gerhardt je izuzetno preciznim udarcem levom nogom savladao nemoćnog Dalina.

58. minut - GOOOOL - Porto u nokdaunu, 3:0 za Leverkuzen. Kai Haverc se posle sjajne kontre gostiju upisao u listu strelaca, a prethodno je asistirao Demirbaju za drugi gol.

57. minut - GOOOOL - Espanjol stiže do nove prednosti protiv Vulvsa, 2:1. Ponovo je strelac Kaljeri, ovog puta sa bele tačke. Ipak, ovaj gol neće previše značiti španskom timu, pošto u ukupnom rezultatu Vulverhempton vodi sa 5:2.

51. minut - GOOOOL - Leverkuzen je završio ceo posao, vodi sa 2:0 u Portu. Sjajni Demirbaj je ovog puta pronašao put do mreže, Bajer sada ima ukupnu prednost od 4:1.

50. minut - GOOOOL - LASK ima velikih 2:0 u duelu sa AZ Alkmarom. Ponovo je strelac Raguz, koji se sjajno snašao u karambolu u šesnaestercu Holanđana. AZ sad mora da postigne dva gola da bi prošao dalje, hoće li uspeti da urade ono što su uspeli protiv Partizana.

I POLUVREME

45. minut - GOOOOL - Bašakšehir vodi sa 2:0 protiv Sportinga. Prelep pogodak postigao je srpski fudbaler Danijel Aleksić iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane od gola gostiju. Ovaj rezultat Turke vodi dalje.

42. minut - GOOOOL - LASK stiže do prednosti protiv AZ-a. Austrijanci su do prednosti stigli sa bele tačke. Raguz je strelac.

42. minut - GOOOOL - Volfsburg vodi na gostovanju Malmeu. Hrvatski fudbaler Josip Brekalo doneo je prednost nemačkom timu.

39. minut - GOOOOL - Bazel vodi protiv APOEL-a. Domaćin je posle konsultacije VAR tehnologije dobio penal, koji je rutinski u gol pretvorio Fraj. Bazel sada ima ukupnu prednost od 4:0.

31. minut - GOOOOL - Bašakšehir vodi sa 1:0 protiv Sportinha. Iskurni Martin Škrtel doneo je prednost turskom timu, sada je sve otvoreno.

29. minut - GOOOOL - Roma odmah izjednačava na 1:1. Mhtarijan je lepo uposlio Klajverta, a ovaj je hladnokrvno poslao loptu u mrežu. Gent sad mora da pobedi sa dva gola razlike ukoliko želi u 1/8 finala LE.

25. minut - GOOOOL - Gent vodi sa 1:0 protiv Rome. Loša postavka odbrane Rome i pogodak Dejvida.

22. minut - GOOOOL - Vulverhempton ubrzo stiže do izjednačenja i 1:1. Adama Traore se lepo snašao u šesnaestercu Espanjola i postigao gol vredan prolaska dalje.

16. minut - GOOOOL - Espanjol je poveo protiv Vulverhemptona. Kaljeri je doneo prednost španskom timu, ipak Vulvsi su i dalje mirni pošto su u prvom susretu na Molinjuu slavili sa ogromnih 4:0.

11. minut - GOOOOL - Bajer Leverkuzen vodi na gostovanju Portu sa 1:0.  Gol je postigao Alario posle sjajne akcije nemačkog tima. Porto je sad u problemu, pošto je prvi meč izgubio na Baj areni sa 2:1.

1. minut - Sjajna šansa za Kolarova, ali je pogodio stativu iskosa sa leve strane.

18:55 - Krenuli su revanš mečevi 1/16 finala Lige Evrope.

BAŠAKŠEHIR - SPORTING

 

 

BAZEL - APOEL

 

 

ESPANJOL - VULVERHEMPTON

 

 

GENT - ROMA

 

 

LASK - AZ ALKMAR

 

 

MALME - VOLSFBURG

 

 

PORTO - BAJER LEVERKUZEN

 

 

 

18:25 - Sastavi timova:

BAŠAKŠEHIR - SPORTING

 

BAZEL - APOEL

 

ESPANJOL - VULVERHEMPTON

 

GENT - ROMA

 

LASK - AZ ALKMAR

 

MALME - VOLSFBURG

 

PORTO - BAJER LEVERKUZEN

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading