APEL FK BARSELONA: Mi smo VIŠE OD KLUBA! Neka narod odluči o Kataloniji

Autor: Tanjug

Sport

06.10.2017

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Barselona saopštio je da iščekuje ishod razgovora između madridskih i katalonskih političara oko situacije u zemlji i apelovao da puste Katalonce da odluče o svojoj budućnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Barselona je utakmicu sa Las Palmasom igrala bez prisustva navijača

Referendum u Kataloniji nije zaobišao ni klub sa Nou Kampa, kao ni njegove fudbalere, posebno Đerara Pikea koji je kritikovao vlast zbog nasilja na biralištima i javno se deklarisao za nezavisnost.

 - Barselona, jedna od najvećih institucija u zemlji, traži proces dijaloga i pregovora kako bi se pronašlo rešenje za situaciju u Kataloniji. Pozivamo da se to uradi sa najvišim poštovanjem za želje katalonskog naroda i njegovu budućnost. Mi smo "Više od kluba" (parola Barselone) i naša je dužnost da stojimo iznad našeg naroda u ovako teškom momentu - navodi se u saopštenju kluba, potpisanog od predsednika Đjozepa Marije Bartomeua.


Sa Nou Kampa poručuju da žele da "mostove grade dijalogom i mirnim putem pronađu rešenje".

 - Ljudi se razumeju dijalogom - dodaju iz Barselone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading