Stankovićev mentalitet: Ulazimo u svaku utakmicu kao da je finale, igraće najspremniji!

Autor:

Sport

25.02.2020

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da ekipa ide u Inđiju da pobedi i da se onda na miru sprema za 162. večiti derbi.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

- Imamo tri utakmice za osam dana, ali pobede su najbolji lek za umor. Bitno je da donesemo tri boda kući. Inđija je korektna ekipa koje ima svoje ciljeve, borbeni su, ali to nas ne zanima. Idemo da odigramo dobru utakmicu, pobedimo i polako i na miru spremamo derbi. Biće nešto drugačiji sastav u odnosu na prva dva meča, ali kod mene ne postoje starteri. Bio sam direktan i jasan sa igračima da svako pođednako konkuriše za tim i u datom trenutku igraju najspremniji- rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Kako je naveo, oni koji nisu igrali u prethodne dve nedelje, takođe moraju i zaslužuju da imaju minutažu i veruje da će je iskoristiti i biti pravi.

- Imamo takav mentalitet i ne razmišljam da drugačije može da bude. Mi u svaku utakmicu ulazimo kao da je finale. Želim da igrači napreduju zajedno sa mnom i da kao celina rastemo, tako da ne razmišljamo o bodovnoj prednosti- rekao je trener Zvezde.


On je pojasnio i kako bira startnih 11.

- Uvek igraju najspremniji, nama su potrebni igrači koji mogu da odgovore na zahteve utakmice i to je ono što gledam. Ne biram sastav prema protivnicima, već gledam da imam kompaktnost i ravnotežu u ekipi. Analiziramo protivnika, ali ne pravimo tim prema njemu. Logično je da ekipe koje su slabije od nas stanu u nizak blok, ali na nama je da izađemo visoko. Druga lopta je najbitnija, to je ono što pravi razliku u takvim mečevima- rekao je Stanković.
RepublikaFoto: Starsport

On se još jednom osvrnuo na kritike koje je dao igračima posle pobede protiv Vojvodine (2:0) u prošlom kolu.


- Bili smo dobri u prvom poluvremenu. Kontrolisali utakmicu i praktično su nam samo u završnim trenucima prvog dela igre zapretili. Tu nemam šta da zamerim, ali zasmetao mi je odnos posle postignutog gola i crvenog kartona gostiju. Stali smo, improvizovali i igrali bez ritma. To me je izveo iz takta. Objasnio sam igračima da ne treba da im “dajem medalje” za ono što dobro rade, jer se to od njih očekuje. To je ono što uvežbavamo tokom nedelje, ali ne može da se desi da 25.000 ljudi dođe na stadion da nas bodri, a da mi stanemo. Imao sam preteranu reakciju posle utakmice, ali sam rekao ono što mislim- poručio je Stanković.

Utakmica 23. kola Superlige između Inđije i Crvene zvezde igra se ove srede od 14 sati.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading