Spektakl u LŠ: Mesi dolazi u Maradonin dom!

Autor:

Sport

25.02.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do 1984. godine i dolaska Dijega Armanda Maradone na "San Paolo" Napoli je bio prosečan italijanski klub koji je u svojim vitrinama imao samo dva trofeja kupa. Magijom argentinskog boga fudbala Napolitanci su u sedmogodišnjom periodu sa Dijegom na čelu dva puta postali prvaci Italije (jedine titule prvaka države), uzeli jedan kup, a upisali su se i na evropsku mapu kolekcionara kontinentalnih trofeja osvojivši kup UEFA 1989. godine. Maradona je u Napulj stigao iz Barselone za tada rekordnih 7,6 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug
Ilustracija

Tri i po decenije kasnije na jug Italije stiže još jedno fudbalsko božanstvo iz Argentine, ali sa drugačijim idejama. Lionel Mesi (32) večeras (21.00, Arena sport 2) na "San Paolo" će izvesti fudbalere Barselone sa namerom da već u prvom meču osmine finala Lige šampiona reši dilemu oko putnika u narednu fazu takmičenja. Katalonci su favoriti i zbog pedigrea kluba i zbog trenutne forme, ali su retke ekipe koje su se pod Vezuvom olako provlačile. Svestan toga je i mladi vezista Barse Frenki de Jong.

- Nikada nisam igrao na "San Paolu", ali znam da je Napoli veoma dobar tim. Igrali smo protiv njih u predsezoni, ali takvi mečevi ne mogu da se porede sa duelima nokaut faze Lige šampiona. Napolitanci imaju kvalitet, iako beleže nešto lošije rezultate u Seriji A - izjavio je De Jong.

Fudbaleri Barselone po sletanju na aerodrom u Napulju testirani su na koronavirus, koji je odneo sedam života u Italiji.

Trener Napolija Đenaro Gatuzo svestan je kakva aždaja od tima dolazi u goste njegovoj ekipi.

- Barselona je sjajan tim koji može da nam napravi dosta problema. Moramo da se spremimo najbolje što možemo i da prikažemo najjače adute - istakao je Gatuzo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Bavarci se svete Čelsiju

U drugom meču večeri Čelsi će na Stamford bridžu večeras (21.00, Arena sport 1) ugostiti minhenski Bajern. Biće to repriza finala iz 2012. godine, u kom je londonski klub slavio posle boljeg izvođenja finala u Minhenu, pa nema sumnje da će Bavarci želeti da se osvete "plavcima" i opravdaju ulogu favorita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading