(FOTO, VIDEO) Nejmarov pakleni plan: Dobio namerno crveni karton da bi otišao na karneval u Rio, neverovatni potezi Brazilca!

Autor:

Sport

24.02.2020

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je petak... Vest iz kategorije "zanimljivosti": Nejmar prvi put posle pet godina propušta karneval u Riju! Nije povređen, nije suspendovan, moraće da igra u doba godine kad obožava da bude u domovini... Nepuna 72 sata kasnije: Nejmar dobio crveni karton, ko kaže da propušta karneval?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fantastičan talenat, ali ponašanje...

Nema tabloida koji od jutros ne spekuliše o nameri brazilskog fudbalera da na sinoćnjem meču protiv Bordoa napravi crveni karton kako bi mogao na put u Rio.

Tabloidi ko tabloidi, rade svoj posao, međutim ovoga puta zaista postoji osnovana sumnja da se tako razmišlja.

Svake godine od 2015. Nejmar se u ovo doba sezone misteriozno povredi ili zbog suspenzije ne može na teren.

Taman kada je najavljen prekid tog, za moderan fudbal neshvatljivog niza, vragolasti Brazilac potrudio se da sve to ekspresno demantuje.

A način koji je zaradio isključenje tek podgreva sumnju. Prekršaj na sredini terena, s leđa, u sudijskoj nadoknadi?! Pritom znajući da već ima javnu opomenu...

Nije se Nejmar mnogo ni bunio, više su prigovarali njegovi saigrači. Mirno je napustio teren Parka prinčeva, a zatim i stadion.

RepublikaFoto: AP
Karvenal u Riju

Šta bi moglo da pobije sumnje? Jedino da uprkos suspenziji ostane u Parizu i trenira sa ekipom, bez obzira što Tomas Tuhel na njega neće moći da računa...

E sad, važno je i koliku će mu kaznu disciplinci izreći. Da je bio direktan crveni karton to bi automatski značilo dve utakmice pauze. Ovako - pitanje je. Možda tek uz pregled snimka. Jer start zaista jeste bio oštar, čak se jasno videla namera...

Ali čak i da dobije dva meča suspenzije Nejmar će teško ispoštovati tradiciju da u Brazilu proslavi rođendan svoje sestre Rafaele.

Ona je rođena 11. marta, a na taj dan PSŽ dočekuje Borusiju iz Dortmunda u revanš meču osmine finala Lige šampiona. 

RepublikaFoto: AP
Karvenal u Riju

I kratko podsećanje: 2015. i 2016. u vreme karnevala bio je suspendovan. Godinu dana kasnije imao je problema sa mišićima - "lečio se" u Brazilu.

Od kraja februara 2018. van terena bio je punih 16 utakmica - metatarzalna, da bi prošle godine izazvao posebne kontroverze, pošto je sa longetom na nozi igrao s prijateljima na ulicama Rio de Žaneira.

A možda bi mu bilo lakše da u naredni ugovor ubaci klauzulu da od kraja februara petnaestak dana mora kući...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading