Večiti derbi Grčke rešio Srbin: Olimpijakos osvojio Solun i pobegao PAOK-u na +5!

Autor:

Sport

23.02.2020

20:19 >> 20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za primopredaju krune u Grčkoj. Sušan period za Olimpijakos mogao bi da bude okončan večerašnjim trijumfom na neprijateljskoj teritoriji u Solunu. PAOK je pobeđen, velikan iz Pireja je stekao velikih pet bodova prednosti kolo pre početka plej-ofa. Za grčke uslove ogroman kapital – 0:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radost fudbalera Olimpijakosa

Portugalac Pedro Martins je na kašičicu davao šansu bivšem mladom reprezentativcu Srbije Lazaru Ranđeloviću. 

Međutim, nekadašnji igrač Radničkog iz Niša pokazao je od kakvog je materijala satkan. Blistao je letos kada je torpedovao Krasnodar, a večeras je bio glavni krivac za solunsku tragediju.

 

 

Odlučio se Pedro Martins da jednog od ljubimaca navijača Jorgosa Masurasa pošalje na klupu, i da šansu na desnom krilu ukaže Lazaru Ranđeloviću. Bio je to pogodak u centar mete.

Igrao se 49. minut kada je Cimikas odlično povukao kontru. Sjajni levi bek je nanizao nekoliko čuvara. Njegov udarac je odbranio Paskalakis, ali je sve to pratio Ranđelović, ponovo ubacio loptu pred PAOK-ovu mrežu. Pogodio je Janulisa koji je nespretno reagovao i pogodio sopstvenu mrežu.

Bio je to odlučujući trenutak velikog grčkog derbija. Kao i obično bilo je mnogo nervoze i žustrih startova, ali malo šansi.

Prvu šansu za domaćina imao je Pelkas, ali posle toga je sve bilo u znaku Olimpijakosa. Kolosalnu šansu pred kraj prvog dela propustio je El Arabi, njegov udarac završio je na prečki. Potom je šutirao i Cimikas...

 

Međutim, za odličnu igru u finišu prvog poluvrema gosti su se naplatili u 49. minutu.

Samo tri minuta kasnije Varela je pogodio mrežu Olimpijakosa, ali je posle konsultacija sa VAR-om Nemac Štiler opravdano poništio pogodak.  

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading