"Idem ja, da ne smetam nikome"

Autor:

Sport

23.02.2020

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenadila je fudbalsku javnost vest o ostavci Milorada Kosanovića na klupi Radničkog iz Niša. Tim je krenuo solidno u nastavku sezone, savladao Čukarički u minulom kolu (2:0), pre toga uzeo bod u Subotici i zbog toga je neočekivano što iskusni strateg napušta kormilo Nišlija.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Kosanović

Razlog Kosanovićeve ostavke je kazna disciplinske komisije, zbog koje ne bi mogao da vodi Radnički ni u naredne četiri utakmice. Sada već bivši trener Nišlija kažnjen je još poslednjeg dana novembra tromesečnom suspenzijom, zbog burne konferencije posle meča u Ivanjici i rasprave sa trenerom Javora Igorom Bundžulićem.

Kosanović je tada uložio žalbu Disciplinskoj komisiji, ali je njeno odbijanje razočaralo iskusnog stručnjaka.

- Nisu mi usvojili žalbu. Još četiri utakmice ne mogu da vodim tim, ne mogu da sedim na klupi, ne mogu ništa. Ima tu nekih stvari od kojih mnoge nisu u redu i nisu korektne. Korektnije je da se sklonim, da ne smetatm nikome. Umorio sam se od tih gluposti i tih ljudi koji misle da mogu sve, a ne znaju ništa. A imam i nekih poslova kući - rekao je Kosanović.

Radnički se trijumfom nad Čukaričkim vratio na šestu poziciju i kako Kosanović kaže tim je “uplovio u mirnije vode”. Međutim, klub u svakom prelaznom roku gubi bitne igrače (ovog januara otišli Erik Jirka, Nermin Haskić i Rebin Sulaka), što 69-godišnjem treneru dodatno otežava posao i svaka tri meseca mora ponovo da sastavlja tim.
 
- Radnički je ušao u sigurnu zonu, igra plej-of sigurno, a ima i mogućnost da u preostalih petnaestak utakmica izbori plasman u Evropu, pa što bih ja da smetam. Za mene je čistije da ja to lepo ostavim na miru u ovom momentu, imaju vremena svi da razmisle i da gledaju šta će da urade, a ja im naravno želim sve najbolje. Ja sam ovde proveo lepih, prijatnih šest meseci i guramo mi to dobro, iako smo ponovo promenili skoro ceo tim - istakao je Milorad Kosanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading