Lane Jovanović razočaran odlukom mladog Ivića da nastupa za Kosovo: "Čekao bih poziv moje zemlje i do 33. godine"

Autor: Kurir/Republika

Sport

22.02.2020

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportsku javnost je uzburkala vest da je mladi Ilija Ivić iz Gračanice prihvatio poziv da igra za selekciju tzv. države Kosovo.

Milan Jovanović

- Da je bilo potrebno, čekao bih na poziv moje zemlje i do 33. godine. Dokle god postoji mogućnost da zaigram, ja bih čekao Srbiju - rekao je Jovanović.

- Pravdati svoj postupak u 17. godini da prihvatanjem poziva iz Prištine činiš ustupak svojoj karijeri jednostavno ne pije vodu.

Ivićeva priča je samo podsetila na niz sličnih odluka koje su dobre srpske fudbalere odvele u dres Crne Gore.

- Bez obzira na potrebu jednog igrača da se igranjem za reprezentaciju dodatno afirmiše u fudbalskom svetu, postoje neke crvene linije preko kojih čovek ne treba da prelazi. U normalnim okolnostima mora postojati kulturna, sportska i privredna razmena među našim narodima, ali jedno je klupski, a drugo reprezentativni fudbal - rekao je Lane.

 

 

Osvrnuo se Milan Jovanović i na ogroman broj srpskih fudbalera koji su igrali ili igraju za druge reprezentacije:

- Zamislite naše momke koji su rođeni u Srbiji, nikakve zavičajne veze nemaju s Crnom Gorom ili drugom zemljom, a prihvate da igraju za njihove reprezentacije, pravdajući to rečima da nema ko da ih gura da bi zaigrali za Srbiju. Sačekaj, majstore! Strpi se, ako znaš da vrediš, poziv tvoje zemlje će stići. Da li je Rajanu Gigsu bila potrebna igra za reprezentaciju da bi napravio karijeru kao najbolje levo krilo? Odbio je Engleze i zaigrao za svoj Vels!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jelenko

22.02.2020 13:01

Sve za pare.