Evo zašto se Ćavi nije vratio u Barselonu!

Autor:

Sport

21.02.2020

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je Barselona smenila Ernesta Valverdea u januaru, provejavale su informacije o mogućem povratku Ćavija Ernandeza na Kamp Nou i preuzimanju prvog tima. Bio je nekadašnji vezista velika želja sportskog sektora Barse, ali i velika želja navijača. Do dogovora nije došlo, Ćavi je ostao u Al-Sadu, a na klupu katalonskog giganta seo je Kike Setijen.

RepublikaFoto: instagram.com/xavihernandezoficial
Ćavi Ernandez

Posle mesec dana pojavile su se informacije zašto Ćavi nije preuzeo Barselonu, odnosno gde su zastali pregovori između njega i kluba. Preneo ih je Mundo Deportivo koji navodi da Ćavi pre svega nije želeo da preuzme ekipu odmah, već da dođe u junu.

Za tu opciju Barsa nije želela da čuje i odmah je odbacila tu varijantu. Prosto, sa Kamp Noua nisu želeli da traže kratkoročno rešenje kako bi spremili prostor za dolazak Ćavija.

Pored toga, Ćavi je insistirao da ima potpunu kontrolu nad sportskim sektorom. U prevodu, da se on pita za sve transfere, ko će doći, a ko otići, ko može da igra u njegovom sistemu, a ko ne.

Ni tu se nisu složile sve strane. Poslednji Ćavijev zahtev bio je da Karles Pujol dođe u klub i preuzme funkciju koju sada vrši Erik Abidal, odnosno da postane sportski direktor.

Posle tri dana prgovora u Dohi, posao je propao. Barselona se odlučila za tadašnjeg stratega Betisa, Kikea Setijena, koji je potpisao ugovor do juna 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading