Desetogodišnji navijač Junajteda pisao Klopu: Molim te, izgubi nekoliko mečeva - dobio je odgovor

Autor:

Sport

21.02.2020

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darag Kurli je desetogodišnji navijač Mančester junajteda, koji je u okviru školskog projekta pisao Jirgenu Klopu, menadžeru Liverpula.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

Junajted i Liverpul su najveći rivali, a Kurli je zamolio Klopa da izgubi nekoliko utakmica kako klub sa Enfilda ne bi postao prvak Engleske. 

 - Pišem vam kako bih se požalio. Liverpul pobeđuje previše utakmica. Ako pobedite još devet utakmica, ostvarićete najbolji niz bez poraza u istoriji engleskog fudbala. Zbog svega toga tužno je biti navijač Junajteda. Molim vas da Liverpul sledeći put izgubi, pustite rivale da se raduju. Nadam se da sam vas uverio da ne osvojite ligu i nikad više ne pobedite", napisao je Darag. 

Nekoliko dana kasnije dečak je doživeo šok. Dobio je pismo od slavnog trenera.

 - Dragi Darag, hvala ti što si mi pisao. Znam da mi nisi poželeo sreću ili nešto slično, ali uvek je lepo čuti mladog zaljubljenika u fudbal. Nažalost, ovom prilikom ne mogu u potpunosti da ispunim tvoju želju. Koliko god da želiš da Liverpul izgubi, moj posao je da učinim sve što mogu kako bih Liverpulu pomogao da pobedi. Milioni ljudi širom sveta to žele i ja ne želim da ih izneverim. 

Srećom po tebe, gubili smo utakmice u prošlosti, a gubićemo ih i u budućnosti. To je fudbal. Znam da kad imate 10 godina mislite da će stvari zauvek ostati kakve su sada, ali ja ti kao 52-godišnjak mogu reći da to definitivno nije slučaj. Jedna stvar se neće promeniti - tvoja strast prema fudbalu i ljubav prema klubu. Mančester je srećan što te ima. 

Nadam se da ako mi budemo dovoljno sretni i osvojimo neke trofeje, ti nećeš biti toliko tužan. Naši klubovi su veliki rivali, ali se i puno poštujemo. To je za mene sve što nogomet treba biti - odgovorio mu je Klop.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading