Lakazet rastužio Pirej, čudesan preokret Rendžersa, AZ se provukao u 86. minutu!

Autor:

Sport

20.02.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 21 čas odigrano je preostalih šest mečeva 1/16 finala Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Junak Arsenala... Aleksandar Lakazet

Arsenal je teškom mukom savladao Olimpijakos u Pireju rezultatom 1:0.

U prvom delu nije bilo golova na "Karaiskakisu", najbolje šanse je na samom startu propustio domaćin, najpre je Leno u trećem minutu zaustavio Lena, potom je već u četvrtom minutu gostima pripretio Masuras, ali je glavom tukao tik preko gola "Gunera".


U nastavku velika šansa za Olimpijakos u 72. minutu, Ba je pripretio glavom sa oko 11 metara, ali je Leno izvrsno intervenisao.

A onda, 81. minut, Saka ubacuje loptu pred gol rivala, Lakazet se našao na pravom mestu i ugurao loptu u mrežu rivala, 1:0 za ekipu Mikela Artete.



Ređale su se potom prilike pred golom Olimpijakosa, najpre je Žose Sa sjajno intervenisao nakon pokušaja Lakazeta, da bi potom u 86. minutu Sokratis pogodio prečku.

I drugi engleski predstavnik upisao je pobedu. Vulverhempton je završio ceo posao u prvom meču i savladao Espanjol na svom Molinou sa 4:0.

Igrao se 15. minut kada je Diogo Žota doneo prednost "Vukovima" i sa 1:0 se otišlo na odmor.


Nakon sedam minuta igre u nastavku Ruben Neveš sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora rivala duplira prednost engleske ekipe.

Već u 67. minutu je bilo i 3:0, Doerti pronalazi Žotu, koji postiže drugi gol na utakmici.

Neto je u 78. minutu pogodio stativu, da bi Žota u 81. minutu došao i do het-trika.

Rendžers je posle velikog preokreta pobedio Bragu na svom stadionu sa 3:2.

Gosti iz Portugalije su poveli u 11. minutu preko Franserđa i sa 0:1 se otišlo na odmor.

Nakon 15ak minuta igre u drugom delu, Braga stiže i do dva gola viška, gol je postigao Ruiz.

Nakon toga se ekipe Stivena Džerarda probudila, igrao se 67. minut kada je Hađi smanjio na 2:1.

A onda, u 75. minutu Aribo poravnava rezultata, da bi sedam minuta kasnije svojim drugim golom Hađi preokrenuo rezultat!

Volfsburg je u Nemačkoj bio bolji od Malmea sa 2:1. 

"Vukovi" su slavili pred svojim navijačima, u prvom delu nije bilo golova, da bi nakon dva minuta igre u nastavku gosti poveli preko Telina, koji je bio precizan sa bele tačke.

Ipak, samo dva minuta kasnije, Brekalo poravnava rezultat.

Nemački sastav dolazi do preokreta u 62. minutu, kada se u listu strelaca upisao Mehmedi.

Fudbaleri Volfsburga su do kraja susreta u dva navrata tražili i jedanaesterac, ali je uz pomoć VAR-a utvrđeno da nema materijala za najstrožu kaznu ni u jednom od pomenutih slučajeva.

Partizanov dželat AZ Alkmar odigrao je na svom terenu 1:1 sa LASK-om. Austrijanci su poveli golom Raguša u 26. minutu, dok je remi Holanđanima doneo Kopmajners u 86. minutu sa bele tačke.

Bazel je rešio sve u prvom meču pobedivši u gostima APOEL sa 3:0. Strelci za švajcarskog velikana bili su Petreca, Štoker i Artur.

Roma je na svom terenu savladala Gent sa minimalnih 1:0.

Rimljani su poveli dosta rano. Januarsko pojačanje Perez dolazi do svog prvog gola u novom dresu, asistent je Edin Džeko. Igrao se 13. minut. Svoju šansu je kasnije imao i Kris Smoling, kod gostju Ođiđi-Ofoe je najagilniji, ali Pau Lopez na mestu.

Imao je Kolarov dobru šansu pred kraj meča da povisi na 2:0, ali pokušaj Srbina brani golman Genta.

I za kraj Bajer je u Leverkuzenu srušio Porto sa 2:1.

"Farmaceuti" su bili dominantni tokom prvog dela igre. Haverc je pogodio i prečku, ali gol domaćinu donosi Alario posle centaršuta na isteku pola sata igre.

U drugom delu igre domaćin dobija penal, Haverc promašuje u prvom pokušaju, ali sudija ponavlja zahvaljujući VAR-u. Mlada nada nemačkog fubala koristi drugu priliku, igrao se 57. minut.

Porto ipak stiže do vrednog gola u gostima, Luis Diaz koristi odbitak u 75. minutu.  Mogli su Portugalci i do izjednačenja, ali Uribe nije bio precizan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading