Krstajić prvi put nakon smene: I moj naslednik Tumba ima isti problem!

Autor: Sportski žurnal/Republika

Sport

20.02.2020

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši selektor Srbije Mladen Krstajić kaže da mirne savesti gleda na mandat na klupi "Orlova".

RepublikaFoto: Starsport
Mladen Krstajić

Krstajić je preuzeo Srbiju pred Svetsko prvenstvo 2018, posle smene Slavoljuba Muslina kojem je bio pomoćnik.

"Orlovi" su eliminisani u grupnoj fazi gde su pobedili Kostariku 1:0, a izgubili od Švajcarske 2:1 i Brazila 2:0.

Krstajić je vodio Srbiju do osvajanja Grupe 4 Lige C Lige nacija, počeo je i kvalifikacije za EURO 2020, ali je smenjen nakon debakla u Ukrajini sa 5:0.

 - Razultati koje sam postigao sa reprezentacijom su potcenjeni. Sada se vidi da ni ta Liga nacija nije bila takmičenje da se tek tako igra. Šansu sam na terenu pružio mladim igračima, oni bi trebalo da budu duže zajedno u timu, da stvorimo okosnicu. Međutim, problem je što nema kontinuiteta u radu. Sad i moj naslednik Ljubiša Tumbaković ima isti problem - rekao je Krstajić.

Kao bitnu stvar u vezi sa oscilacijama reprezentacije ističe to što se u Srbiji nikad ne zna da li je prioritet rezultat ili razvoj mladih igrača.

 - Ako nekad nešto presečemo onda nema potrebe da se ponovo vraćamo na iste stvari. To crpi i oduzima energiju. Ni sada mi se neke stvari ne sviđaju – Sergej Milinković-Savić, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Marko Grujić nemaju kontunitet igara u državnom timu, a mora im se dati šansa. Kad će igrati ako neće sada, u ovim godinama i formi - kategoričan je Krstajić. 

Bivši selektor se vratio na katastrofalan rezultat iz Kijeva.

 - Desilo se, takav dan se dogodio, neobjašnjivo za sve nas. Preuzeo sam odgovornost i nikad ne bežim od toga, iako ima tu nekih stvari koje nisu za javnost. Da smo recimo u Ukrajini poraženi sa 1:0 ne bi se digla tolika frka u javnosti, jer i posle bilo kojeg poraza tu znali smo da nam je neophodan bod u Beogradu protiv Portugalije.

Krstajić je kritikovao i pisanje medija u vezi sa nacionalnim timom.

 - Možda i novinari očekuju više nego što možemo, jer nismo velesila i treba da u nekim situacijama da reaguju drugačije, a ne prenošenjem negativnih stvari u javnost - kaže Krstajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading