Simeoneova vojska srušila Liverpul, magični Holand razbio PSŽ!

Autor:

Sport

18.02.2020

19:30 >> 22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Atletiko Madrida i Borusije Dortmund upisali su trijumfe u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje fudbalera Atletika

Španski velikan je na svom stadionu bio bolji od Liverpula rezultatom 1:0, a jedini strelac bio je Saul u 4. minutu. Sa druge strane Dortmund je na Vestfalenu savladao PSŽ sa 2:1. Dvostruki strelac bio je neverovatni Holand, a jedini gol za Parižane delo je Nejmara.

Atletiko je odlično započeo meč, Simeoneov tim je od samog starta preuzeo inicijativu i vrlo brzo je našao put do mreže.

Igrao se četvrti minut, kada su domaći iznudili korner sa desne strane, fabinjo je u kaznenom prostoru Liverpula loše reagovao, lopta je stigla do Saula u peterac, a fudbaler Atletika ovu priliku ne propušta - Alison je nemoćan, 1:0 za Atletiko.

Usledio je period ofanzivnije igre Liverpula, ali bez pravih rešenja na polovini domaćina. Na drugoj strani, malo je nedostajalo da Atletiko duplira svoju prednost. U 20. minutu Robertson je u poslednjem treutku intervenisao ispred Alvara Morate, a šest minuta kasnije Morata je imao sjajnu priliku kada je prevario Fabinja, međutim Alison uspeva da zaustavi njegov udarac.

Do kraja poluvremena još dve situacije pred golom Atletika. Najpre je Salahu opravdano poništen gol zbog ofsajda, a zatim je usledila situacija kada su gosti tražili penal posle duela Manea i Vrsaljka u kaznenom prostoru domaćina, ali za sudiju Marčinjaka je ovde sve bilo čisto.

U poluvremenu po jedna izmena na obe strane, kod domaćih je Lemar zamenio Ljorentea, a u Liverpulu je Origi ušao umesto Manea. Liverpul je želeo što pre da stigne do izjednačenja, ali i dalje njegovi napadači nisu imali prava rešenja za odbrambeni bedem ''Jorgandžija''.

Najbliži izjednačenju gosti su bili u 53. minutu, kada je posle centaršuta Aleksander-Arnolda šutirao Salah, ali lopta je završila tik pored stative.

Petnaest minuta kasnije Morata se obrukao na drugoj strani, promašio je loptu posle centaršuta sa leve strane, potpuno neometan, u situaciji kada je mogao mnogo problema da napravi gostima.
Devet minuta kasnije i Renan Lodi je pripretio gostima, ali je zamalo bio neprecizan, a do kraja meča Liverpul je imao jalovu inicijativu koja nije donela željeni rezultat ekipi Jirgena Klopa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Norvežanin Erling Holand nastavio je svoj teror u LŠ, a nova žrtva bio je PSŽ.

Prvi deo igre je pripao domaćima. Nejmar jeste zapretio u desetom minutu iz slobodnog udarca, ali je to bili maltene sve od ofanzivnih pokušaja od strane Parižana tokom prvih 45 minuta.

Borusija je bila daleko ofanzivnija, Džejdon Sančo je imao par odličnih prodora i prilika, ali Kejlor Navas je bio na visini zadatka. Pokušao je i Haland, ali smo na poluvreme otišli sa rezultatom 0:0.

Tokom drugog dela u početku bolja igra Parižana, Mbape se konačno uključio u igru. Francuz je dobrano zagrejao Burkija posle duplog pasa sa Nejmarom.

A onda Haland stupa na scenu. Norvežanin koristi odbitak od Gereira i prosleđuje loptu iza Kejlora Navasa. Parižani su tražili ofsajd, ali gol Norvežanin stoji - 1:0 u 69. minutu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prednost nije dugo trajala, Kilijan Mbape probija po desnom boku, spušta loptu do Nejmara, Brazilac je imao lakši deo posla - 1:1 u 75. minutu.

Ali Haland ne daje predaha!

Norvežanin pravom bombom vraća prednost Nemcima samo dva minuta kasnije, Navas bez šansi - 77. minut 2:1 za Borusiju!

Nejmar preti samo četiri minuta kasnije, ali bez još jednog izjednačenja. Hakimi je imao dobru šansu pet minuta pred kraj meča, ali bez promene rezultata. Silva je imao poslednju šansu na meču, ali udarac štopera ide preko gola.

Tuhel ima dosta posla pred sobom, revanš je kroz tri nedelje na "Parku prinčeva".

Tokove utakmica mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

ATLETIKO MADRID - LIVERPUL 1:0

 

BORUSIJA DORTMUND - PSŽ 2:1

II POLUVREME

90. minut - Kraj utakmica, pobede Atletika i PSŽ-a.

77. minut - GOOOOL - Spektakularni Holand vraća prednost Dortmundu, 2:1. Rejna je dodao do Holanda, a ovaj je strašnim udarcem sa distance pocepao mrežu Navasovog gola.

75. minut - GOOOOL - PSŽ ubrzo stiže do 1:1. Mbape je iskoristio grešku Zagadua i prošao po desnoj strani, a zatim uposlio Nejmara kome nije bilo nešto da pogodi praznu mrežu.

73. minut - Još jedan dobar napad Liverpula, ali je ovog puta Henderson bio neprecizan.

69. minut - GOOOOL - Borusija vodi protiv PSŽ-a. Erling Holand je nastavio zastrašujuću seriju golova i posle sjajne akcije iz blizine matirao Navasa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

64. minut - Krenuo je PSŽ u opasan napad preko desne strane, išla je sjajna lopta za Nejmara, ali je Lukas Pišček reagovao u poslednjem momentu.

53. minut - Najbolja šansa na utakmici za Liverpul. Gomez je sjajno centrirao, ali je Salah glavom bio malo neprecizan.

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme na oba meča. Origi je zamenio nervoznog Manea.

I POLUVREME

45. minut - Poluvremena u Madridu i Dortmundu. Atletiko vodi sa 1:0, dok na duelu Borusije i PSŽ nema golova.

25. minut - Veliku šansu propustio je Morata, Alison je sjajno reagovao. Na drugoj strani Salah je postigao gol, ali je opravdano poništen zbog ofsajda.

5. minut - GOOOOL - Saul dovodi Atletiko u vođstvo. Sjajno je skočio Savić, lopta se odbila do Saula kome nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu.

21:00 - Krenuli su mečevi u Madridu i Dortmundu:

ATLETIKO MADRID - LIVERPUL

 

 

BORUSIJA DORTMUND - PSŽ

 

 

20:45 - Sastavi timova:

ATLETIKO MADRID - LIVERPUL

 

 

BORUSIJA DORTMUND - PSŽ

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading