Velika čast: FSS dobitnik "Zlatne povelje Miljan Miljanić"

Autor:

Sport

18.02.2020

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na devetoj po redu manifestaciji „Dan fudbala“ u Banjaluci, koju zajednički organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i list „Sportski žurnal“ najvažniju nagradu za fudbalsko stvaralaštvo i izuzetna dostignuća dobio je Fudbalski savez Srbije za vek postojanja, kao i proslavljeni stručnjak Velibor „Bora“ Milutinović.

RepublikaFoto: fss.rs
Slaviša Kokeza

- Privilegija je i zadovoljstvo biti danas ovde sa vama u Banjaluci i Republici Srpskoj. Želeo bih najpre da čestitam Vicu Zeljkoviću na izboru za predsednika Fudbalskog saveza Republike Srpske, da u narednom periodu učini dobre stvari za fudbal, klubove i ligu u Republici Srpskoj. Fudbalski savez Srbije imao je i ima dobre odnose sa FS RS a želja svih nas je da pre svega bude više klubova iz RS u Premijer ligi. Takođe, RS dugo čeka, još od 2011. i trijumfa Borca, na šampiona Premijer lige, voleo bih kada bi stigla nova titula, kao i da što više klubova iz RS izbori plasman na evropsku scenu. Sve to može biti samo impuls za dalji razvoj fudbala u Republici Srpskoj – rekao je Slaviša Kokeza i nastavio.

- Zahvalio bih se na ovom priznanju, povelji koja nosi ime verovatno najvećeg fudbalskog uma Jugoslavije Miljana Miljanića. Entuzijaste i vizionara čija posvećenost i predanost fudbalu mogu i moraju biti putokaz za sve nas koji radimo u fudbalu i za fudbal.

Fudbalski savez Srbije nedavno je spektakularnom predstavom u „Narodnom pozorištu“ obeležio vek ponosa. U prethodne tri godine ostvareni su zapaženi rezultati, a pred „A“ timom je uskoro najveći ispit…

- Od dana kada sam došao na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije postavili smo neke prioritete, rezultate koje želimo da ostvarimo. Plasmanom na Prvenstvo sveta vratili smo se tamo gde srpski fudbal i zaslužuje, a mlada reprezentacija se dva puta plasirala među najbolje selekcije u Evropi. Novi cilj je da posle dve decenije naša „A“ reprezentacija izbori odlazak na Prvenstvo Evrope. Istakao bih i da smo, prvi put posle nekoliko decenija, uložili ogromna sredstva kako bi sredili terene na stadionima širom Srbije. Pokrenuli smo pravu infrastrukturnu revoluciju, a u saradnji sa državom i lokalnim samoupravama, uskoro će početi izgradnja nekoliko stadiona, a svoj dom dobiće i reprezentacija izgradnjom Nacionalnog stadiona. Želim sve da vas još jednom pozdravim i nadam se da ćemo svi zajedno imati priliku da se radujemo plasmanu Srbije na Prvenstvo Evrope!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading