Siti izbacuju u petu ligu?

Autor:

Sport

17.02.2020

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problem za Siti je, potencijalno mnogo veći od kazne koju je donela UEFA. Naime, PL vodi svoju istragu, i ako klub ne bude uspeo da dobije arbitražu u Ženevi, stići će ih kazna u domaćem takmičenju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kun Aguero i Gabrijel Žesus

Jasno, već smo pomenuli da je u pitanju titula iz 2014. kao i moguće oduzimanje bodova, ali u Engleskoj je zakon drugačiji, tačnije ne potpada samo pod sportsku prevaru, već će se umešati i državni organi.

O čemu se radi, objasnio je ekspert za finansije Mo Čatra.


- Zaboravlja se na član 17 Zakona o prevari iz 1968 - kaže Čatra.

- Ako se pokaže na krajnjoj instanci da je Siti kriv za falsifikovanje finansijskih izveštaja, oni potpadaju pod krivični zakon, tu više nema nikakve veze sa fudbalom - dodaje Čatra.

Tačnije, slučaj preuzimaju tužioci, sledi krivčno gonjenje, uključuju se službe za poreske i sve druge prevare. Postoji velika mogućnost da je zakon prekršen i da na osnovu dokaza koje ima UEFA, Mančester Siti čeka suđenje.

U tom slučaju, neizbežno bi bilo izbacivanje iz lige, klub ne može tužbama da odlaže izvršenje, pa bi se sve pretvorilo u englesku varijantu "Kalćopolija" gde je Juve iscrpeo sva pravna rešenja, ali je odmah morao u niži rang.

Kako se priča odvija ovo je jedna od potencijalnih posledica, dakle izbacivanje iz profesionalnog fudbala što bi moglo da znači pad u petu ligu, nije nimalo nerealna situacija, zavisi od optužbi.

Recimo, i to da savez istražuje način na koji je Siti duplirao prihode 2012. kada je FFP stupio na snagu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading