Hetafe nije džabe treći, Barsa jedva slavila!

Autor:

Sport

15.02.2020

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone pobedili su na svom Kamp Nou ekipu Hetafea rezultatom 2:1 (2:0) u 24. kolu La Lige. Barsa je posle prvih 45 minuta vodila golovima Antoana Grizmana i Serhija Roberta, ali je u drugom spektaluran pogodak postigao Anhel Rodrigez, koji se prethodnih dana sve intenzivnije povezuje sa prelaskom na Kamp Nou.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Barselona - Hetafe

Gosti iz predgrađa Madrida krenuli su veoma agresivno i na sve ili ništa i u uvodnim minutima imali su nekoliko akcija, a uspeli su čak i da postignu pogodak posle kornera.

Međutim, Niom je tom prilikom faulirao Umtitija i sudija je pogledao sugestiju VAR- a i opravdano poništio gol gostiju.

Problem za Barsu dodatno je bila i povreda Đordija Albe koji se samo uhvatio za mišić i momentalno tražio izmenu, a zamenio ga je ponovo izgubljeni Žunior Firpo.


Ipak, Katalonci su uspeli da pronađu nešto bolji ritam, naravno, zahvaljujući Leu Mesiju, koji je u 33. minutu jednim pasom razbio celu odbranu Hetefea, spojio Grizmana sa golom, a Francuz maestralno reaguje za 1:0.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antoan Grizman

Šest minuta kasnije, posle nove lepe akcije, Firpo je konačno učestvovao u jednoj akciji, vratio je povratnu, a na pravom mestu našao se Serhi Roberto koji slabijom levom nogom gađa prvi ugao - 2:0. 

Do odlaska na odmor, Mesi je imao još jednu odličnu šansu glavom, posle asistencije Grizmana, ali je na mestu bio golman Hetafea.

Barsa je u drugom delu igre potpuno pala, a gosti su to osetili i Bordalas je napravio dvostruku izmenu, ušli su Kenedi i Anhel Rodrigez, potencijalni novi napadač Katalonaca.

Upravo se Rodrigez preporučio domaćim navijačima na Kamp Nou, spektakularnim pogotkom u 66. minutu. Nakon centaršuta Mate, Anhel je uhvatio strašan volej i pogodio malu mrežu za 2:1.

Taj pogodak je poremetio dodatno igru Barselone, a samo pet minuta kasnije, odbrana sezone Ter-Štegena, koji je u jednom napadu Hetafea, posle prekida, dva puta neverovatno intervenisao i sačuvao svoj tim.

Kike Setijen je momentalno reagovao izmenom, uveo je Rakitića umesto lošeg Artura Mela kako bi prodrmao svoj tim i vezni red.

Barsa je zaigrala nešto bolje, a Grizman je imao dve strašne prilike, ali se prilično obrukao u situacijama jedan na jedan.

Do kraja, prilično napeto, Barsa je strahovala da ne primi gol, ušao je i Vidal umesto Ansua Fatija kako bi domaći zatvorili pristupe golu.


I pored osvojena tri boda, igra Barselone je zabrinjavajuća, dok je Hetafe dokazao zbog čega je zasluženo treći na tabeli.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading