Svi napuštaju brod koji tone: Ko će ostati u Sitiju?

Autor:

Sport

15.02.2020

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pep Gvardiola zabrinut je posle suspenzije Mančester sitija iz Lige šampiona. On strahuje da će ta odluka UEFA uticati na osipanje njegovog igračkog kadra. ESPN prenosi da će Španac i pored svega ostati mendažer engleskog šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Sitija

Posle zabrane igranja u elitnom takmičenju dve godine, spekuliše se uveliko o odlasku Gvardiole iz kluba, ali, ako je suditi prema američkim kolegama, od toga barem za sada neće biti ništa.

Međutim, Španac je zabrinut zbog toga što bi ova odluka mogla da utiče na igrače i odlazak fudbalera iz kluba. Siti je zaobilazio pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim s vlasnicima kluba.

Špigl je obelodanio dokumente, a može se zaključiti da je Siti pokušao da zaobiđe neka pravila oko finansijskog fer-pleja. Engleski šampion je navodno dobijao finansijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je upumpavan kroz sponzorske ugovore s kompanijama kao što je Etihad, glavni sponzor kluba.

Siti ima pravo žalbe Međunarodnom sudu za sport koju će i iskoristiti te samo on može pobiti ovu odluku UEFA-e. Ali, kako prenose engleski mediji male su šanse da građani budu pomilovani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading