(VIDEO) Na šta ovo liči: PUTIN PRIPRETIO, PA SU RUSI BRŽE-BOLJE "SKLEPALI" STADION

Autor: 24sata.hr

Sport

04.10.2017

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Putin otvoreno zapretio izvođačima radova plaćanjem penala ukoliko stadioni za Svetsko prvenstvo ne budu izgrađeni na vreme, građevinske firme koje prave stadion u Jekaterinburgu pribegle su solomonskom rešenju kako bi završili stadion. Rezultat je krajnje bizarna sportska konstrukcija.

RepublikaFoto: youtube.com/TACC
Ovo će biti jedinstven stadion u svetu fudbala, ali ne baš u pozitivnom smislu

- Bilo kakvo kašnjenje u pripremi za Svetsko prvenstvo je nedopustivo, ne smete biti lenji - oštro je upozorenje ruskog predsednika Vladimira Putina ministru sporta Pavelu Kolobkovu.

Na kašnjenja u izgradnji nisu imuni ni Rusi, to se događa gotovo svakom organizatoru velikih takmičenja, ali na kraju sve protekne u najboljem redu.

Možda je Putinova "opasna" poruka malo preplašila izvođače radova u Jekaterinburgu. Taj stadion renoviran je između 2007. i 2011. te je tako dobio lep, ovalan izgled.

Međutim, pojavio se ogroman problem - kapacitet stadiona je "stao" na 27 hiljada gledalaca i to ne ispunjava zahteve FIFA.

Rusi su odmah pronašli soluciju. U strahu od Putina ili ne, pala je improvizacija. Jedan deo stadiona su otvorili, pa postavili veliku montažnu tribinu čime je kapacitet odmah porastao na predviđenih 45 hiljada mesta.

Pogledajte u video-prilogu kakav je oblik sada dobio stadion u Jekaterinburgu na kome će biti igrane utakmice Mundijala sledeće godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading