Na Maksimiru zavladala šuga!

Autor:

Sport

14.02.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinamo sigurno korača ka novoj, 21. po redu tituli prvaka Hrvatske, ali u taboru "modrih" umesto euforije i slavljeničkog raspoloženja zavladali su strah, neverica i panika. Naime, Zagrepčane je zadesila ni najmanje naivna zarazna bolest svraba, odnosno šuge, pa su svi u timu sa Maksimira preplašeni.

Igrači Dinama

Lekarskim pregledima je potvrđeno da su trojica fudbalera omladinske škole Dinama obolela od svraba na koži, a opšta bojazan da bi se šugom mogli inficirati i prvotimci glavna je sportska vest u susedstvu.

Glavni doktor Dinama Ivica Smodek potvrdio je da je dijagnostikovan svrab na koži kod mladih igrača "modrih" i istakao da izvor ove zarazne bolesti kože nije u svlačionici, već je došao spolja.

- U našoj omladinskoj školi kod trojice igrača nakon jednog međunarodnog turnira pojavio se svrab. Isti dan kad smo otkrili da je reč o svrabu pozvali smo Zavod za epidemiologiju, čiji su lekari odmah izašli na teren - rekao je Smodek i naglasio da prvi tim nije u opasnosti.

- Ne, niko od fudbalera prvog tima Dinama nije ugrožen. Epidemiolog je dao terapiju po kojoj oni igrači koji su zaraženi moraju da se pet dana mažu skabicidima, a ovi koji nisu bili zaraženi, ali jesu bili sa njima u kontaktu, trebalo bi samo jedan dan da se mažu - naglasio je glavni lekar Zagrepčana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading