UEFA priznala: Ajaks je žestoko oštećen, i šta sad?

Autor:

Sport

12.02.2020

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski sudija Đanluka Roki napravio je veliku grešku na štetu Ajaksa u meču Lige šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čelsi - Ajaks

Ajaks je vodio 4:1 u Londonu protiv Čelsija, a zatim im je italijanski arbitar isključio dvojicu igrača u jednom napadu i dosudio penal za domaćina, posle čega su se "plavci" vratili u meč i izvukli bod (4:4).

Roki je tada isključio Dejlija Blina i Feltmana - prvobitno je Blind napravio faul, Roki je pustio prednost i u nastavku akcije lopta pogađa u ruku Feltmana i sudija pokazuje na belu tačku.

Blind je zaradio crveni karton zbog faula, Feltman zbog igranja rukom i tada smo videli najstrožu kaznu ikada u Ligi šampiona - dva crvena kartona, penal i primljen pogodak za Ajaks u samo jednom napadu.

Na poslednjem zasedanju UEFA, Evropska kuća fudbala odlučila je da prizna grešku Rokija, kojom je žestoko oštetio Ajaks. Na kraju će se ispostaviti da ih je čak koštao prolaza.

Ajaksu bi tri boda sa Stamford Bridža bila izuzetno značajna i sigurno bi mogli da kalkulišu i odigraju sigurnije u preostalim mečevima.

Edvin van der Sar, sportski direktor Ajaksa, rekao je da se neće žaliti jer sve to nema smisla: "Žaliti se na nešto što je uradila UEFA - beskorisno je i beznadežno."

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading