Gvardiola: Dajte mi ekipu koja nema najbolje igrače i neću pobeđivati

Autor:

Sport

11.02.2020

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski trener Pep Gvardiola iznenadio je fudbalsku javnost svojom poslednjom izjavom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gvardiola je bio iskren

Trofejnom stručnjaku je i pored toga što je u karijeri napravio fenomenalne rezultate sa Barselonom, minhenskim Bajernom i Mančester sitijem, mnogi zameraju što nikada nije vodio neki "manji" klub.

Gvardiola je u razgovoru za "Football Daily" prokomentarisao takve navode i na neki način priznao tačnost takvih tvrdnji.

- Šta uopšte znači biti najbolji trener? Nikada se nisam osećao kao najbolji, ni kada sam uzeo šest titula u nizu sa Barselonom ili tri titule prošle godine sa Sitijem. Pobeđivao sam jer sam imao neverovatne igrače u velikim klubovima. Postoje fenomenalni treneri koji nisu u velikim klubovima i nemaju ovakve igrače. Ja sam dobar, ali nisam najbolji. Dajte mi ekipu koja nije poput Sitijeve i neću pobeđivati - rekao je Gvardiola.

Gvardiola je u trenerskoj karijeri osvojio gotovo trideset trofeja, a u periodu od 2008. do 2012. predvodio je Barselonu, možda i nadominantniju ekipu ikada u klupskom fudbalu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading