Reč legende Intera: Istorijski derbi Milana, Konte nije za poređenja sa Murinjom i Manćinijem!

Autor:

Sport

10.02.2020

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobio je Milano derbi kakav zaslužuje! Mnogo uzbuđenja, golova, kvalitetnog fudbala i zabave za sve poklonike fudbala, a na kraju i ubedljiva pobeda Intera za novi skok na vrh tabele Serije A. "Neroazuri" su posle dva gola zaostatka u prvih 45 minuta i briljantnog izdanja Zlatana Ibrahimovića u kratkom intervalu uspeli da se uzdignu iz pepela i ne samo vrate u život, već i zatresu mrežu Điđa Donarume četiri puta za ubedljivih 4:2 na kraju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Masimo Morati

A, kako je Derbi dela Madonina video Masimo Morati, vlasnik čuvene Triplete iz 2010. i danas počasni predsednik Intera?

- Veličanstveno veče, savršen meč! Milan je bio bolji u prvom poluvremenu, Inter u nastavku. Ovo je bio jedan od najlepših derbija u njegovoj istoriji - sumira utiske Morati i dodaje:

- U prvih 45 minuta postojao je samo Milan, ali mislim da je onda Antonio Konte uradio ono što je morao u pauzi, a ekipa je pokazala da je sposobna da pokaže reakciju - ističe legendarni predsednik "neroazura".

Kristijan Eriksen je pomalo iznenađujuće počeo derbi na klupi, a na teren je ušao tek u 72. minutu i ubrzo pokazao koliko uticajan može da bude na igru Intera.

- Eriksen me je posebno impresionirao, pogotovo što je na terenu proveo jako malo vremena. On radi stvari kakve mogu samo veliki šampioni. Šteta što je na kraju pogodio samo prečku iz onog šuta, jer bi gol bio maestralan. Jako mi se sviđa kao igrač i imam velika očekivanja od njega - rekao je 74-godišnjak.

Možda je Antonio Konte uspeo da probudi reakciju kod igrača, ali su odmah posle utakmice počele da kruže uporedne analize s kvalitetima Žozea Murinja i Roberta Manćinija, trenera kod kojih je Inter poslednji put bio šampion Italije.

- Ne mogu da poredim Kontea sa Murinjim i Manćinijem. Možda imaju slične poglede na igru i donekle slične ideje, ali potpuno su različiti jedni od drugih. Svi oni su dobri treneri - iskren je nekadašnji prvi čovek Intera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antonio Konte

Imao je Morati i reči hvale na račun Milana, koji je u samom finišu poluvremena s dva brza gola zaledio crno-plavi deo stadiona...

- Odigrali su fantastično u prvom delu. Da su igrali protiv nekog drugog protivnika verovatno bi dali četiri ili pet golova. Velika stvar za Milan je povratak Zlatana Ibrahimovića, koji ima tu harizmu da vuče ceo tim da bude bolji kao celina - zaključio je Masimo Morati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading