Očekivala se goleada, ali su mreže mirovale: Promašaji Vernera, Bajernu slađi remi!

Autor:

Sport

09.02.2020

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel prvoplasiranog Bajerna i drugoplasiranog Lajpciga okončan je bez pobednika, ali i bez golova. 0:0 na "Alijanc Areni" u derbiju kola.

Timo Verner

Prvu ozbiljniju priliku videli smo tek u 40. minutu, kada je odbrana Lajpciga u poslednji čas uspela da izblokira Roberta Levandovskog.

Otišlo se bez golova na odmor, da bi već u prvom minutu nastavka Lajpcig imao lepu priliku da povede, ali je Sabicer jedan odbitak poslao preko gola Bajerna.


Par minuta kasnije šansa i za Vernera, ali je sjajni napadač u poslednjem trenutku izblokiran, da bi u 54. minutu domaćin dobio penal nakon prekšraja Upamekana.

Ipak, usledila je provera uz pomoć video tehnologije, nakon čega je odlučeno da penal Bavaraca bude poništen, zbog ofsajda u kojem se našao Levandovski, nad kojim je i načinjen faul.

Veliku priliku 10ak minuta kasnije imali su gosti, Nkunku je proigrao Vernera, koji je bio sam pred Nojerom, šutirao je nemački reprezentativac na prvu i promašio čitav gol rivala sa samo nekoliko metara!


Bavarci su do pobede mogli u 80. minutu, Gorecka je izbio sam pred golmana Lajpciga, ali je Gulaši uspeo da odbrani njegov pokušaj.

Do kraja nije bilo većih prilika, utakmica u Minhenu okončana je bez golova. Bajernu remi više odgovara, dok će Lajpcig tugovati za Vernerovim promašajima.

Bajern je tako ostao prvi sa 43 osvojena boda, Lajpcig ima samo jedan manje, Borusija je propustila priliku da se uključi u potpunosti u borbu za vrh, treći su "Milioneri" sa tri boda manje od Lajpciga i četiri od Bajerna, isti bodovni saldo kao Dortmund ima i Menhengladbah, koji bi mogao da profitira iz ovakve situacije, kako je njihov meč protiv Kelna u okviru 21. kola odložen.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading