Tošić: Nisam hteo da jurim novac i igram za 15. na tabeli, došao sam u Partizan zbog trofeja

Autor:

Sport

08.02.2020

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vezista Partizana Zoran Tošič je u opširnom intervjuu za ruske medije pričao o CSKA, Partizanu, svojoj karijeri.

RepublikaFoto: Starsport
Želeo nazad u Partizan

- Za mene je CSKA porodica. Smatram ga svojim klubom i nadam se da ćemo biti povezani i po okončanju karijere. Za mene je Armija isto kao i Partizan – moj klub. Imam plan da budem trener. Možda ću raditi u CSKA jednog dana - pojasnio je Tošić.

Sa Leonidom Sluckim je imao poseban odnos, a i sada su u stalnom kontaktu.

- Bio mi je više od trenera. I dalje smo u kontaktu. Nedavno smo se videli na pripremama u Turskoj. Uvek je verovao u mene, dao mi je šansu da igram u CSKA, držao u timu i kad sam bio loš, znao kako da me izvuče iz krize. Ne sećam se reči kojima me je ohrabrivao, ali nije ih primenjivao samo u mom slučaju. Mnogi treneri koriste samo 11 igrača, ne obraćaju pažnju na ostatak tima, ali Slucki je drugačiji, otvoren prema svima, uliva samopouzdanje. Pratim ga i na Instragramu, vidim da se često šali na svoj račun, što govori kakva je osoba.

Nije očekivao da će tako rano otići iz Moskve, ali kada je bilo jasno da neće produžiti ugovor znao je gde ide.

- Očekivao sam da ću dugo godina igrati za Armejce. Kad je postalo jasno da se ugovor bliži kraju i neće biti obnovljen, pojavile su se druge opcije. Tokom mandata u Moskvi, a i u prethodnom periodu karijere, zaradio sam dovoljno za porodicu i sebe, tako da pomenutog leta nisam birao ponude sa finansijske, već sa fudbalske tačke gledišta. Odlučio sam da se vratim u Srbiju i igram za klub koji volim od detinjstva. Želeo sam da opet obučem dres Partizana dok sam još u dobroj formi.

Istakao je da je ponuda bilo, ali da nije želeo da ide u klubove koji nisu konkurentni.

- Iz poštovanja prema CSKA nisam želeo da razmatram pozive drugih ruskih klubova. Ipak sam za Moskovljane dugo igrao, i to dobro, na visokom nivou, skoro svake godine u Ligi šampiona. Jednostavno, nisam sebe video u drugom ruskom timu. Kad igrate za nekog potrebno je da to činite sa dosta strasti, visokom ambicijom. Generalno, tokom cele karijere, od početka do danas, izuzev šestomesečne pozajmice Kelnu, 15 godina sam se borio za titulu. To je jedan od razloga što sam se vratio u Partizan. Prosto, nisam želeo da potpišem za tim koji je 15. na tabeli. Danas pobediš, sutra izgubiš... Ne ide. No, u Partizanu, baš kao i u CSKA, situacija je jasna: samo se trijumf smatra uspehom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading