BANE: Vraćam se da odemo na EVRO!

Autor: Predrag Vuković

Sport

08.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija dobija veliko pojačanje za predstojeći baraž sa Norveškom za odlazak na EVRO 2020 - Branislava Ivanovića (35)! Rekorder po broju mečeva u nacionalnom timu (105 nastupa), član Zenita, odlučio je da se priključi "orlovima" u jednoj od najvažnijih utakmica, ako ne i najvažnijoj koju smo igrali u prethodnih deset godina.

RepublikaFoto: Starsport
Branislav Ivanović

Ali to će biti tek prva važna od potencijalno dve utakmice jer posle eventualnog trijumfa nad Norveškom (26. mart) usledio bi još jedan meč do konačnog plasmana na Evropsko prvenstvo 2020.

KRSTAJIĆ GA IZBACIO

Kružila je priča da Ivanović ne želi da se vraća u nacionalni tim, ali istina je da je bio odstranjen. Delovalo je da je okončao reprezentativnu karijeru, posebno posle svađe sa bivšim selektorom Mladenom Krstajićem nakon meča sa Švajcarskom (1:2) na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. On je tada bio izbačen, kao što su bili i Duško Tošić, Luka Milivojević i Matija Nastasić, nakon grupnog sastanka. Mogao je Bane da pomogne i u kvalifikacijama, gde smo završili iza Portugala i Ukrajine, ali nije.

Međutim, sada je došlo vreme da se zbiju snage i da se Bane vrati u pogon. Kako saznaje Srpski telegraf, defanzivac Zenita se poverio prijatelju rekavši da je odlučio da bude deo čete Ljubiše Tumbakovića, koji je i sam izjavio pre nekoliko meseci da bi voleo da ga ima u timu.

- Za Srbiju sam uvek tu, dolazim da pomognem koliko mogu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo posle 20 godina - rekao je Bane bliskom prijatelju.

IGRAĆE ŠTOPERA

U razgovoru sa Ivanovićem posredovao je Marko Pantelić, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, koji je išao u Rusiju da priča sa Ivanovićem. Dogovor je pao, Ivanović će najverovatnije, ako se nešto nepredviđeno ne dogodi, biti deo tima, i to će igrati na štoperskoj poziciji, iako je Srbija tanka i na mestu desnog beka. Bane takođe može da igra desnog beka, ali zbog godina i pozicije koju igra u Zenitu igraće na mestu štopera.

RepublikaFoto: Tanjug

Ukoliko preskočimo Holanda, Edegarda i društvo, četiri dana kasnije u Beogradu ugostićemo boljeg iz duela Škotska - Izrael i, ukoliko i to prebrodimo, eto nas na Evropskom prvenstvu posle ravno 20 godina. Verujemo, sa Ivanovićem kao komandantom odbrane.

Sledeća stanica Crvena zvezda?

Kapiten Zenita Branislav Ivanović najverovatnije neće produžiti saradnju sa velikanom iz Sankt Peterburga. Njegova naredna stanica mogla bi da bude Crvena zvezda. Poznato je da je Bane u izvanrednim odnosima sa generalnim direktorom kluba sa Marakane Zvezdanom Terzićem, koji je možda i najzaslužniji za uspon njegove karijere. Ivanović bi na Marakanu stigao kao slobodan igrač. Iskusni defanzivac proveo je tri godine u Rusiji, a osvojio je titulu prvaka u sezoni 2018/19.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading