Đilardino pojačao drugoligaša

Autor:

Sport

03.10.2017

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Italije Alberto Đilardino nastaviće karijeru u drugoligašu Speciji, objavio je taj klub.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Iskustvom do Serije A: Alberto Đilardino

Svojevremeno jedan od najtalentovanih napadača na Apeninima bio je bez kluba čitavo leto nakon odlaska iz Peskare. Bio je na na probi u kanadskom Montrealu, imao je i poziv Kristal Palasa da odmeni povređenog Kristijana Bentekea, ali je na kraju prihvatio poziv Specije.

Iskusni 35-godišnji fudbaler u novom timu zadužio je dres sa brojem 10. Karijeru je počeo u Pjaćenci, potom igrao za Veronu i Parmu, odakle je za 25 miliona evra prešao u Milan i bio deo tima koji je osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvensvo.

Ipak, na San Siru nije ispunio velika očekivanja, pa je kasnije nastupao za Fiorentinu, Đenovi, Bolonju, Palermo, Empoli i Gvangžu Evergrande.


Sa Azurima je osvojio titulu prvaka sveta na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine i u državnom dresu ukupno postigao 19 golova na 57 utakmica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading