Srpski Gatuzo: Sa Borjanom se molim u crkvi!

Autor:

Sport

04.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle punih šest meseci istinskog pakla kroz koji je prošao otkako su mu pukli prednji ukršteni ligamenti na meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Helsinkija, Zvezdin defanzivni vezista Branko Jovičić (26) konačno može da odahne i radi punom parom.

RepublikaFoto: Starsport
Branko Jovičić

 Srpski Gatuzo, kako ga zbog borbenosti i brzine zovu, važi za pobožnog čoveka, a za Srpski telegraf sa priprema u Beleku otkriva kako je prebrodio drugu tešku povredu od dolaska na Marakanu iz Amkara u leto 2017. godine i kojeg rituala se ne odriče.

VERAN TRADICIJI

Jovičić na terenu grize kao pitbul, a van njega je momak za primer koji poštuje srpsku tradiciju.

- Verujem u boga, to je porodična tradicija nas Jovičića od davnina. Molitve Gospodu su mi dale snagu da pobedim i drugu tešku povredu i dugu pauzu, da ostanem psihički jak i da se vratim na teren. Otkriću vam i jedan detalj, pre svake utakmice na Marakani naš novi kapiten Milan Borjan i ja odemo u manastir Vavedenje da se pomolimo za zdravlje i našu Zvezdu. Ima još vernika u ekipi, to me i te kako raduje - kazuje Jovičić.

NIŠTA BEZ RAŠANA

Popularni Bakula bi na proleće trebalo da bude jedan od stubova ekipe Dejana Stankovića, a kad se završi sezona, posvetiće se duhovnim putovanjima.

- Sa drugovima iz moje rodne Raške leti, kada mi obaveze dozvole, posećujem srpske pravoslavne svetinje. Tako smo tri puta bili na Ostrogu i jednom na Hilandaru. Definitivno ćemo nastaviti naše avanture koje jačaju dušu i um - zaključuje as crveno-belih koji je za prvaka Srbije odigrao dosad 68 mečeva i postigao tri gola.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Vasilije Ostroski

Bakula: Sačuvajmo svetinje u Crnoj Gori

Gotovo da nema grada u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori koji nije organizovao litije povodom zloglasnog Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, pa su tako i Brankovi Rašani bili uz južniju braću.

- Nisam politična osoba, ali pratim dešavanja i moram da kažem da nije u redu sve ovo što se dešava prema srpskim crkvama u Crnoj Gori. Svetinje moramo da očuvamo - rekao je Jovičić.

RepublikaFoto: Starsport

Na derbi i povređen!

Kako se bliži 1. mart i večiti derbi na Marakani, tako raste i tenzija. Branko Jovičić kaže da gori od uzbuđenja.

- Živim za utakmicu protiv Partizana. Toliko sam već sada uzbuđen da vam potpisujem da bih je igrao i povređen, samo da ih pobedimo - iskren je Bakula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading