Potresna ispovest Partizanovog trenera: Miloševića kroz ceo život prate velike porodične tragedije, ali ne prestaje sa borom i verom u Boga!

Autor:

Sport

03.02.2020

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Savo Milošević otvorio je dušu i progovorio o porodičnim tragedijama koje su ga zadesile prethodnih decenija.

RepublikaFoto: FK Partizan
Savo Milošević

- Kad sam imao 27 godina, majka mi je preminula od raka. Juna 2011. deda mi je ubio oca, a 2013. mlađi brat Andrija poginuo u saobraćajnoj nesreći. Teško je izdržati nagomilane tragedije. Bol izazvan pomenutim događajima nikad ne prestaje. Niti se smanjuje. Zauvek će biti u meni, s tim da sam morao da naučim kako da se nosim s problemima. Šta mi drugo preostaje? Da nestanem? Da ne pokušam da dostignem svoje ideale? Nema smisla - rekao je Milošević za poljski Sportski pregled i dodao:

- Religiozan sam od malena. Roditelji su me učili da Bog uređuje svet, a posle onoga što se desilo mojim najmilijima još više verujem u Svevišnjeg.

Autor intervjua se upitao da li je posle gubitka najdražih na tako svirep način posumnjao u veru, Boga, posebno što tragedije nisu izolovane, već kontinuirane.

- Ko smo mi da sumnjamo? Svako od nas je sićušan u odnosu na Boga. Život je ionako komplikovan da nemamo pravo da ga pojednostavimo. Zato, nema smisla postavljati sebi pitanje - zašto?

Na pitanje šta mu je najviše pomoglo u životu, Milošević je rekao:

- Snovi! Kao Partizanov trener, imam jedan, neću ga otkriti. Ukoliko ne postavite ciljeve u životu, ništa nećete postići. Zar nemate i vi snove? Ako nemate - u velikom ste problemu.

Posebno bolno za Sava Miloševića, koji je svojevremeno rekao da ne razume ljude koji krive Srbe za okrutnosti tokom oružanih sukoba u bivšoj Jugoslaviji.

- Te reči nisu mogle nikog da zabole iz prostog razloga što znam istinu. Pričaju da su Srbi krivi za prolivenu krv tokom rata, a ja sam znao da je reč o građanskom sukobu, ne konfliktu u kome ste prinuđeni da se branite od agresora. Niko spolja nije došao da nas ubija ili da nam okupira državu. Iako život ume da bude težak, verujem da istina uvek pobeđuje. Zato se nadam da će protokom vremena svi shvatiti kako su na obe strane konflikta bili kriminalci. Odvratni ljudi. Njihove žrtve su nevini. To su činjenice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading