Oproštaj od tragično nastradalog mladog golmana: Razlikovao se od današnjih klinaca, hrabro nam je čuvao leđa...

Autor:

Sport

03.02.2020

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi golman OFK Siriga Miloš Miščević (21) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu ujutro na putu Srbobran - Sirig.

RepublikaFoto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

On je poginuo nešto pre sedam časova, kada je svojim automobilom "pasat" izleteo s kolovoza. Navodno je u  krivini nastavio vožnju pravo i sleteo s puta.

Miščević je u petak veće izašao sa drugovima. Posle npoćnog provoda, razvezao je drugove kućama i poginuo na putu za Srbobran.

Žitelji Siriga potreseni su smrću mladog golmana iz lokalnog fudbalskog kluba.

Predsednik FK Sirig Tomislav Ćurčić kaže da su svi sa nevericom primili tu vest.

- Bio je najbolji među nama. Ne samo kada je reč o klubu i fudbalu, nego je bio i jedan od najboljih momaka u celom selu. Strašno je to što se desilo.  Zašto se tamo zaputio, nikada nećemo saznati. Svi smo u šoku. Zaista je bio sjajan mladić, koji je iz omladinskog pogona još kao šesnaestogodišnjak prešao u prvi tim. Voleo je fudbal, jednako kao pecanje - rekao je Ćurčić.

 

 

Prvi čovek OFK Sirig naglašava da je Miloš kao omladinac bio u Vojvodini na probi i da je trebalo da kao izuzetno talentovan golman ostane u velikom novosadskom klubu.

- Međutim, upravo zbog obaveza koje nisu dozvoljavale slobodno vreme za ribolov uz reku, vratio se iz Novog Sada. Da je bar bio malo stariji, iskusniji, siguran sam da bi se više posvetio fudbalu, a pecanje ostavio za rekreaciju.

U poslednje četiri sezone, Miloš je bio nezamenjiv na golu OFK Sirig. S velikom željom i energijom nosio celu ekipu, bio je miljenik i saigrača i navijača, kao i svih struktura u klubu.

- Razlikovao se od današnje, pomalo razmažene generacije. Što bi se reklo, bio je momak starog kova, odgovoran... Zaista, svi su ga voleli. Pa niko o njemu nema neku lošu reč da kaže. Znate kakav je golmančina bio, fenomenalan! Njemu nije bilo potrebno nogom da degažira. On je rukom loptu prebacivao do suparničkog gola - priča Ćurčić.

Na klupskom fejsbuk-profilu prijatelji su se od Miloša oprostili fotografijom prvog tima OFK Sirig. Zapisano je i da je on bio neko ko im je hrabro čuvao leđa. 

- Neko na koga je čitav tim mogao da se osloni i sa njim na golu bez bojazni svakom protivniku na megdan da izađe. Najveći si bio i ostaćeš među nama. Neka ti je večna slava i hvala za sve sto si učinio za nas - naveli su u klubu za koji je nastupao.

Mladi golman biće sahranjen, 3. februara, na groblju u Sirigu, u 15 časova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading