Crno-beli igraju dobar fudbal: Partizan srušio Lokomotivu posle boljeg izvođenja penala!

Autor:

Sport

01.02.2020

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana savladali su Lokomotivu iz Moskve posle boljeg izvođenja jedanaesteraca na "Premijer kupu" u Kataru.

RepublikaFoto: FK Partizan
Radost posle Tošićevog gola

Posle regularnih 90 minuta bilo je 1:1, a u penal seriji srpski klub slavio je sa 4:2.

Tim Sava Miloševića je odligrao sjajan meč protiv ovosezonskog učenika Lige šampiona, u dobrom delu bio i bolji, ali su na kraju odlučili penali.

Tamo je u junaka izrastao rezervni golman Nemanja Stevanović jer je odbranio udarce Tugareva i Ribusa, dok su kod Partizana pogodili sva četvorica - Marković, Zdjelar, Matić i F. Stevanović.

Crno-beli su bolje započeli meč, delovali su opasnije, konkretnije na terenu, dok su Moskovljani uglavnom pretili iz kontri i polukontri. Sadik je u sedmom minutu propustio prvu priliku, kada je obišao i golmana, ali nije uspeo da nađe put do mreže.

U 15. minutu Natho je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, protivnički golman je odbio loptu do Sadika, koji je, međutim, bio u ofsajdu.

RepublikaFoto: FK Partizan
Slaviša Jokanović je sa tribina bodrio svoj Partizan

Potom je usledilo nekoliko odličnih akcija preko Miletića, pa Asana dva puta, zatim Sume, ali opet je crno-belima nedostajalo koncentracije u saoj završnici.
Sve to Moskovljani kažnjavaju u 30. minutu, kada je Žemeletdinov probio po desnoj strani, odlično centrirao na ivicu peterca, gde je Eder umakao Ostojiću i savladao Stojkovića - 1:0.

Ipak, samo četiri minuta se čekalo na Partizanovo izjdnačenje. Zoran Tošić je tada prihvatio loptu na desnoj strani, krenuo ka ivici kaznenog prostora i odličnim udarcem levom nogom pogodio donji desni ugao protivničkog gola - 1:1.

Finiš prvog poluvremena obeležio je mladi štoper Strahinja Pavlović, sa dva opasna izleta u napad, dva puta se našao u prilikama, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

U nastavku nekoliko izmena napravio je Savo Milošević, priliku je dobio i Lazar Marković, koji je u 70. minutu odlično centrirao sa desne strane za Bojana Matića, koji zamalo kasni da ovu loptu prosledi u mrežu.

Marković je takođe kreirao i jednu obećavajuću priliku za Asana, koji je loše reagovao, neprecizno šutirao i iznervirao Miloševića.

Usledio je period nešto bolje igre Lokomotive, bila je i jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Partizana, kada je lopta u ruku pogodila Vujačića u padu, ali n kraju je dosuđen ofsajd.

U finišu Lazar Pavlović je bio najzapaženiji, i on je mogao da se upiše u strelce, ali opet nepreciznost u završnici i ostalo je 1:1, pa je pobednik morao da bude odlučen u penal-seriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading