Bivši kapiten Zvezde za SRPSKI TELEGRAF- Donald: Biću "Delija" do smrti!

Autor:

Sport

01.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmeh razvučen preko celog lica, snažan stisak ruke i na čistom srpskom: "Gde si, brate?" Tako nas je u luksuznom hotelu "Regnum" u Beleku, gde su smešteni fudbaleri Crvene zvezde, pozdravio Mičel Donald (31), as Malatje i prvi stranac sa kapitenskom trakom na ruci u istoriji velikana iz Ljutice Bogdana. Dobroćudni Holanđanin je silom prilika sa turskim prvoligašem u antalijskoj regiji, a da i te kako prati dešavanja u srpskom fudbalu, bilo je jasno već posle prve rečenice.

RepublikaFoto: Starsport
Mičel Donald

OPET LIGA ŠAMPIONA

Popularni Mič posetio je crveno-bele, upoznao se sa Dejanom Stankovićem i uporedio nam tursku i našu Superligu.

- Da budem iskren, daleko je jači fudbal u Turskoj. U Srbiji Zvezda ima možda dva, tri ozbiljna rivala, dok bi joj u Turskoj svaki meč bio na nož. Atmosferu na stadionima mogu da uporedim, svakako da su Turci fanatični kao navijači, ne samo u Istanbulu. Međutim, nigde nema navijača kao što su "Delije", to vam garantujem. Obožavam ih i biću jedan od njih do smrti! A i Zvezda kao klub je jedinstvena, verujem da će opet ući u Ligu šampiona - ističe centralni vezista koji je tokom tri sezone na Marakani odigrao 107 mečeva za prvaka Srbije i postigao 15 golova.

RepublikaFoto: Starsport
Uzeo titulu... Mičel sa suprugom i decom

JEZIVA TRAGEDIJA

Razlog zbog kojeg je Donaldova Malatja došla u Belek je razorni zemljotres koji je pogodio taj deo Turske i u kojem je veliki broj ljudi izgubio život ili ostao bez krova nad glavom.

- Nikada nisam osetio zemljotres i, iskreno da vam kažem, jesam se uplašio. Malatja kao grad nije toliko štete pretrpela kao neka susedna mesta, ali ipak smo evakuisani i bio nam je odložen meč sa Trabzonom. Ništa strašnije nisam doživeo, gledao sam kako ljudima u sekundi nestaju domovi u ruševinama. Odmah sam poslao porodicu u Holandiju, a mi fudbaleri, koliko god možemo, pomažemo unesrećenom narodu Turske da preguraju težak period posle zemljotresa - istakao je Donald.

RepublikaFoto: ST/D.KADIĆ
Prvi strani kapiten u istoriji Crvene zvezde

Besan kao đavo zbog Partizana!

Prošlog avgusta Malatja i Partizan su igrali dvomeč u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a Donald nije dobio priliku da nastupi ni u Beogradu, a ni u Turskoj. Crno-beli su prošli dalje ukupnim rezultatom 3:2.

- Uh, bio sam besan kao đavo zbog toga što nisam igrao protiv Partizana! Kao nekadašnjem igraču Zvezde i te kako mi je bilo stalo da ih eliminišemo, ali, na moju žalost, trener mi nije dao šansu - razočaran je Mičel.

RepublikaFoto: Starsport
107 utakmica - 15 golova - Dva pehara šampiona Srbije u crveno-belom dresu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading