Matić o odlasku iz Junajteda: Život ide dalje...

Autor:

Sport

31.01.2020

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Matić bi uskoro mogao da napusti Mančester junajted jer mu na kraju sezone ističe ugovor. Srpski as je priznao da bi voleo da ostane u slavnom engleskom klubu, ali da sa druge strane neće previše žaliti ukoliko po isteku ugovora promeni sredinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić

Matić je ove sezone bio daleko od startne postave Mančester junajteda, a takođe ga je i povreda omela da ravnopravno konkuriše za mesto u timu. Srpski vezista je čak dobio slobodno da se oporavlja u Dubaiju krajem 2019. godine, ali je od Nove godine počeo da igra i u postavi je sve češće. Odigrao je poslednjih pet utakmica u Premijer ligi kao starter, a dao je i gol protiv Mančester sitija u Liga kupu.

Ipak priče o novom ugovoru još uvek nema. Nemanja kaže da bi voleo da ostane na "Old Trafordu".

 - Imam ugovor do kraja sezone, u trening centru sam svaki dan i otvoren sam za razgovor ako oni misle da mogu da pomognu. Ako ne bude ugovora, život ide dalje. Nikakvih razgovora do sada nije bilo, ali moja pozicija je jasna. Zadovoljstvo je predstavljati ovaj klub, došao sam ovde da osvajam trofeje i ako žele da ostanem naravno daću sve od sebe- rekao je Nemanja Matić koji kaže da je realnost da Junajted ne može da osvoji Premijer ligu.

- Daleko smo od toga, ali još smo u Ligi Evrope i uz neke timove poput Intera i Ajaksa koji su došli iz Lige šampiona. Biće teško ali nije nemoguće, imamo šansu- rekao je Srbin.

Srpski vezista je dao gol Sitiju u Liga kupu, ali je kasnije dobio crveni karton. Bivši igrač Čelsija i Benfike kaže da je njegov tim igrao dobro protiv timskog rivala.

- Imali smo dobre momente, mislim da smo kontrolisali njihove napade i zaslužili smo pohvale jer na Etihadu nije lako zadržati mrežu netaknutom. Imamo uspone i padove ove sezone i normalno je da igrači koji su mladi još uvek napreduju. Ne možemo da budemo srećni ako ne pobeđujemo jer smo Junajted, uvek želimo pobedu, ali moramo da budemo iskreni oko trenutne siutuacije. Imamo 10 igrača mlađih od 20 godina. Klub želi da im da šansu i tu nema ničeg lošeg, ali klub traži rezultate, navijači su naviknuti na trofeje. Mladi daju sve od sebe ali treba im vreme i problem je što ovakvi klubovi nemaju vremena- zaključio je Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading