Pankov spreman za nastavak sezone: Sanjam gol i proslavu na derbiju, biće kako mister Stanković kaže!

Autor:

Sport

28.01.2020

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde na pripremama za nastavak sezone već dve i po sedmice naporno rade pod vođstvom novog šefa struke Dejana Stankovića, a nakon deset dana rada na Kipru Beograđani su već peti dan u staroj bazi, u turskom odmaralištu Beleku gde se uigravaju za nove izazove.

RepublikaFoto: Starsport
Radovan Pankov protiv Partizanovih stranaca

Ono što bi moglo da bude novitet u odnosu na jesenji deo sezone jeste štoperski tandem, pa je tako Radovan Pankov (23) sve bliži da bude rame uz rame sa Milošem Degenekom. Popularni Raša odgovarao je strpljivo na pitanja novinara u Beleku.

Kakav je tvoj pogled na nedeljni prijateljski meč protiv Arke iz Gdinje i dosadašnji rad na pripremama?

- Akcenat je više na fizičkim pripremama do sada, da budemo na optimalnom nivou što se tiče trčanja. Protiv Arke su bila dva tima po 45 minuta, lepo smo se istrčali.. Igra nije bila zadovoljavajuća u prvom poluvremenu, u drugom je bilo bolje. Njima za sedam dana počinje prvenstvo, možda im je to u neku ruku bila generalna proba, a nama je 24 sata od najžeg treninga ove zime. Imamo cilj, znamo kad bi trebalo da budemo najbolji. I bićemo kada to bude najvažnije.

Znači vam na planu samopouzdanja to što ste pobedili Arku sa 3:2?

- Jeste važno pobeđivati, jer stvaramo pobednički mentalitet. Zvezda je klub sa DNK pobednika, nismo mi bilo ko i uvek branimo ugled kluba..

Malo grublja igra je bila u meču sa Poljacima?

- Sudijski kriterijum u Turskoj je dosta čudan, dosta trenera se i žali na to. Moramo da razumemo naše rivale. Svi igrači koji su na pripremama željni su dokazivanja i da se nametnu šefu struke. Otuda je i pojačana nervoza i agresivnost.

Promašuje penale Zvezda u seriji, bilo ih je neiskorišćenih u prvenstvu i Ligi šampiona, evo sada je i Boaći promašio. Da li je trenutak da ti postaneš prvi izvođač jedanaesteraca?

RepublikaFoto: ST/Danijel Kokanović
Fudbaleri Zvezde

- Šalio sam se Boćkom (Boaćijem) da ću da počnem da šutiram penale. Malo u šali, ali i ozbiljno, da će tako i da bude. Zašto da ne, rado bih se prihvatio odgovornosti u nekim situcija. Biće kako mister Stanković odluči.

Javio bi se da šutiraš penal u večitom derbiju, kao što si u Kopenhagenu?

- To bi mi bila poslastica. Naravno da bih šutirao penal Partizanu.

Kako bi proslavio gol protiv crno-belih?

- Posvetio bih ga mom malom sinu Milošu i ženi. Prvo bih neku gestikulaciju ka njima pokazao, ionako nagovaram suprugu da dođe sa njim na prvu utakmicu. Onda bih otrčao ka severnoj tribini.

Plakao si ispod severa nakon poraza od 2:0 od Partizana teško ti je pao poraz u derbiju, prilike za revanš će biti dva puta na proleće.

- Rano je da se priča o derbiju, ali tačno je da ga čekam sa nestrpljenjem. Pokazao sam emotivnu stranu sebe u septembru. Zbog nervoze slomilo me je sve, posebno sam bio emotivan jer su nam navijači pružili veliku podršku uprkos lošoj igri. Nisam zamišljao da tako slabo bude u debiju na debiju. Daće Bog biće ih još mnogo, ima brojke u glavi koje bih voleo da ispunim i ka kojim stremim. Voleo bih da doživim 100. utakmicu u Zvezdi, da bude mnogo golova,trofeja... Nikad ne znaš kakav ti je put suđen, ali tako bih voleo da bude.

Nedostaju li ti golovi, davao ih u Nišu i na Kipru u meču sa Arisom iz Limasoča.

- Nisam opterećen postizanjem golova, al nema defanzivca koji ne voli da zatrese mrežu.. Lepše se i ispunjenije osećaš kada si efikasan, gledam na njih kao nagradu za sav uložen trud i rad.

Golovi u penal-seriji u Kopenhagenu da li su najdraži u karijeri ili ti je draži ulazak u Ligu šampiona protiv Jang bojsa iako nisi igrao u revanšu?

- Na Svetskom prvenstvu za mlade na Novom Zelandu niam igrao ni minuta, ali sam se radovao kao i svi ostali, ako ne i više od njih. Bilo bi nepošteno da izdvojim utakmicu sa Kopenhagenom u odnosu na onu protiv Jang bojsa, jer su obe jako bitne. U Danskoj nam je pao veliki teret sa grudi jer, znali smo da ćemo barem Ligu Evrope da igramo. A tek igrati Ligu šampiona nije mala stvar.

Da li ti je krivo što nijednu utamicu Lige šampiona nisi počeo?

- Miloju ne zameram ništa, ali krivo mi jeste što nisam imao više prilike da igram. Odigrao sam koji minut protiv Bajerna. Daće Bog da opet uđemo u Ligu šampiona, da nas isprati sportska sreća, a verujem da hoćemo opet u elitu. Prvo da mi osvojimo titulu, pa ćemo onda da se bacimo u pohod na LŠ.

Svake godine biće sve teže da se ulaziti u Ligu šampiona, UEFA sužava sito. Biće mnogo teže onima koje nisu iz liga petice da uđu u to odabrano društvo. Imate veliku prednost od 11 bodova u odnosu na Partizan pred nastavak Superlige?

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda

- Prva četiri kola proleća su nam prekretnica, već tada možemo da dođemo do toga da kažemo da smo prvaci ako bismo u tim duelima uzeli maksimalnih 12 bodova...

Kakav je utisak dosadašnjeg rada sa Stankovićem?

- Oduševljen sam njegovim strčnim štabom i zahtevima koje imaju. Deki je uneo dosta pozitivnih novina. Nema šta, vidi se da je bio ozbiljan dasa i fudbaler. Prijaju nam priča i rad sa njim. Razgovara i sa najstarijima I najmlađima, svima posvećuje podjednaku pažnju tako da imamo mnogo prilike da učimo od njega..

Jesi li imao poster Stankovića kao klinac?

- Lagao bih da kažem da jesam, ali sam ga mnogo cenio. Jedan je od retkih koji je na istom nivou igrao i za reprezentaciju i klub.

Koga voliš od štopera, ko ti je uzor?

- Nekada sam obožavao Alesandru Nestu, a sada mi je Virdžič Van Dajk bez premca. U međuperiodu Serhio Ramos i Tijago Silva su me fascinirali.

Kako provodiš vreme ovde u Beleku?

- Gledam sa cimerom Simketom seriju "Power" i trudim se da dosta spavam.

Kako komentarišeš pogibiju Kobija Brajanta?

- Doživeo sam to jako lično, kao da mi je neko blizak poginuo.. Među deset najvećih sporista svih vremena je bio Brajant... Trebalo je da lepo proživi sportsku penziju...Ne bi bilo glupo da se u svakoj državi proglasi dan žalosti. Tragedija je još veća jer je poginula i njegova kćerka. Bili smo u šoku, nismo mogli da verujemo. Svi pratimo košaru, pa ko ne zna ko je bio Crna Mamba, glupo je trošiti reči. Tek ćemo postati svesni kroz nekoliko godina ko je bio, kakva je košarkaška veličina bio. Obarao je sve moguće rekorde, ne znam ni sam koliko prstenja ima. Velika legenda nas je napustila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading