Jalovi napadi Rome: Sergej zamalo heroj Lacija, podela plena u derbiju "della capitale"!

Autor:

Sport

26.01.2020

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U derbiju 21. kola Serije A, Roma i Lacio su podelili bodove 1:1 na "Olimpiku".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Milinković Savić

U većem delu meča Roma je bila bolji rival. Bila je konkretnija, imala inicijativu, stvarala prilike, a Lacio je uz dosta sreće došao do ovog boda.

''Vučica'' je povela u 26. minutu, kada je golman Lacija Strakoša veoma loše reagovao, izašao je u prazno posle jedne duge lopte upućene ka Edinu Džeku, a napadač i kapiten Rome je ovaj kiks protivničkog golmana znalački iskoristio - 1:0.

Nepuna dva minuta kasnije, Džeko je mogao i da duplira prednost domaćina u ovom meču, bila je to još bolja prilika, ali je iskosa sa desne strane šutirao pravo u Strakošu.

Na drugoj strani, Lacio bezopasan, ali je ipak uspeo da stigne do izjednačenja u 34. minutu. Sve se dogodilo posle kornera Luisa Alberta sa leve strane, lopta upućena na drugu stativu, gde prvo loše reaguje Santon, ali šta reći za neobjašnjiv potez golmana Rome Lopeza, koji boksuje loptu koja je izlazila van terena i vraća je pred svoj gol. Ovaj poklon iskoristio je Aćerbi i sa metar-dva izjednačio na 1:1.

Pred kraj prvog dela igre, mogao je Pelegrini da vrati prednost na stranu Rome, ali je ovoga puta stativa bila saveznik ''Nebesko plavih''.

Srpski internacionalac je odigrao ceo meč za "nebeskoplave", zaradio je žuti karton, a mogao je da postane i heroj u finišu meča, kada je Milinković Savić sa oko 18 metara odlično šutirao, ali je lopta prohujala pored gola. Njegov stariji saigrač iz reprezentacije Aleksandar Kolarov je proveo u igri samo 10ak minuta i nije imao zapaženiji učinak.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading