Junajtedova šestica na Tranmerovoj "oranici", Lingard strelac posle godinu dana!

Autor:

Sport

26.01.2020

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester junajteda obezbedili su plasman u osminu finala FA kupa. Ekipa Ole Gunara Solskjera demolirala je na oranici od terena domaćina Tranmer sa ogromnih 6:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje Lingarda, Daloa i Grinvuda

Teren na stadionu Prenton park u Tranmeru u severozapadnoj Engleskoj, bio je u izuzetno lošem stanju zbog velikih kiša, a ni tretmani pred početak susreta nisu mnogo pomogli, pa su određeni delovi igrališta bili veoma loši.

Junajted je poveo već u 10. minutu prelepim golom Harija Megvajera, a samo tri minuta kasnije vođstvo je duplirano preko 20-godišnjeg Dioga Dalota.

Čak 3:0 bilo je u 16. minutu, a posle asistencije Harija Megvajera gol je konačno postigao Džesi Lingard – bio je to pogodak za engleskog ofanzivca posle 366 dana u engleskim fudbalskim takmičenjima.

U 41. minutu još jedan igrač koji je imao dug golgeterski post se upisao među strelce – Fil Džons je postigao prvi gol još od 2014. godine.

U samoj završnici poluvremena viđen je i peti gol – Antoni Marsijal pogotkom je obeležio jubilej, 200. utakmicu u dresu „Crvenih đavola“.

U 56. minutu bilo je 6:0, a gol je iz penala postigao 18-godišnji Mejson Grinvud. Poslednji put kada su igrači Junajteda imali šest različitih strelaca na jednom meču bilo je to još 1892. godine kada su sa 10:1 pobedili Vulvse.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić odigrao je prvo poluvreme u dresu gostiju, a u drugom delu igre ga je zamenio Fred.

Naredni meč Junajted će igrati protiv gradskog rivala Sitija u sredu u okviru Liga kupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading