Tumbaković o Holandu: Idealno građen, prosto ne verujete da poseduje takav kvalitet

Autor:

Sport

23.01.2020

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković pričao je za Mondo o kvalitetima najboljeg igrača Norveše Erlinga Brauta Holanda.

RepublikaFoto: Starsport
Prati Holanda

– Ako neko za 25 minuta postigne tri gola u prvom nastupu za novi klub, onda je jasno da se radi o vanserijskom golgeteru. Pratim tog igrača od trenutka kada je postalo izvesno da ćemo sa Norvežanima odmeriti snage u plej-ofu i mogu kratko i jasno da konstatujem. Čitava geneza njegovog razvoja od omladinske, preko mlade reprezentacije, do ulaska u najjaču državnu selekciju govori o ogromnom potencijalu i neverovatnom talentu. Tačno je da nema mnogo nastupa za ‘A’ tim, ali je igrama u Salcburgu i sada u Dortmundu nagovestio da će već u martu biti nosilac igre i jedan od najvećih aduta mog kolege na klupi norveške reprezentacije - rekao je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković u intervjuu za Mondo.

Tumbaković je svestan da će glavni zadatak njega i stručnog štaba biti pronaći formulu kako da se zaustavi doskorašnji centarfor Salcburga.

– Onako na prvi pogled, sa visinom od 194 centimetra, stiče se utisak da je snažan i korpulentan igrač. Sa druge strane, rekao bih da je reč o idealno građenom sportisti. Vretenaste konstitucije, tehnički i taktički na izuzetno visokom nivou. Prosto ne verujete da neko u tim godinama poseduje kvalitet koji ga svrstava u kategoriju napadača vrhunske klase. Obično ta pozicija zahteva mnogo iskustva, jer što je igrač stariji, to se bolje snalazi, bolje procenjuje situaciju i lakše postiže golove. On je već sada kompletan igrač, moderan tip centarfora, sa neslućenim brzinskim i motoričkim sposobnostima, osećajem za gol, percepcijom kada da napadne loptu i kada da uputi udarac. Biće nam zaista veliki problem u Oslu.

Selektor „orlova“ govorio je i o uzdanicama našeg tima Sergeju Milinkoviću-Saviću, Dušanu Tadiću i Ademu Ljajiću.

– Sergej igra dobro, Tadić takođe. Možda Dušan u ovom momentu i nije na nivou iz prošle sezone, ali on je postavio visoke standarde i zaista je teško održati kontinuitet kada ljudi na svakoj utakmici očekuju od vas da budete čovek odluke. Opet je dominantan u jednoj ligi koja nije jednostavna za igranje i to mora da me raduje. Ima tu još momaka koji se nameću i na koje ozbiljno računam, ali ne želim da im spominjem imena, da norveškim skautima ne bih olakšao posao. Ljaju znam iz njegove prve selekcije kada je došao u Partizan zahvaljujući Dušanu Trbojeviću koji ga je pronašao na nekom selektivnom turniru u Srbiji. Uvek mi je privlačio pažnju, jer je taj njegov način igre kompatibilan sa mojim fudbalskim ubeđenjem. Uvek sam voleo takav profil igrača, dodao je Ljubiša Tumbaković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading