Sanogo predstavljen i odmah raspalio "Delije": Želim da pomognem, posebno hoću pobede nad Partizanom!

Autor:

Sport

22.01.2020

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije, Crvena zvezda je u sredu popodne promovisala prvo pojačanje u eri Dejana Stankovića i uopšteno u zimskom prelaznom roku. Reč je o iskusnom tridesetgodišnjem vezisti koji dolazi na pozajmicu iz Saudijske Arabije - Seku Sanogo.

RepublikaFoto: Starsport
Nasmejani Seku Sanogo, novi fudbaler Crvene zvezde

- Veoma sam zadovoljan što sam ovde sa vama danas, u ovom klubu. Nadam se da ću doprineti uspesima ekipe i posebno da pobedimo Partizan u derbiju jer znam koliko je to važno ovde za navijače. Imao sam prilike da igram protiv Partizana i moja ekipa ih je pobeđivala, nadam se da ću nastaviti i u dresu Zvezde da ih pobeđujem - rekao je Sanogo.

Uzeli ste broj 35 koji je nosio Segundo Kastiljo, ovde su ga zvali Zamak, pa nam recite koja je simbolika tog broja?

- Za mene je velika čast da preuzmem njegov broj i nadam se da ću igrati na nivou kao i on u Zvezdi, ako ne i više. Broj 35 je srećan i zato se nadam da će se mnogo toga lepog desiti u dresu Crvene zvezde za mene i klub, dok sam ovde - istakao je vezista.

Da li ste učili srpski od Aleksandra Prijovića sa kojim ste bili saigrač i da li vam je pričao nešto o večitim rivalima i Srbiji?

- Imao sam prilike da slušam o Srbiji i Beogradu od Gajića, Sulejmanija, Maksimovića, Prijovića, ali bih voleo da naučim i sam dosta o ovom gradu - otkrio je 30-godišnjak.

RepublikaFoto: Starsport
Mitar Mrkela i Seku Sanogo

Da li vas opterećuje na neki način to što je Zvezda imala velike uspehe poslednjih sezona u Evropi, pa su i visoki rezultati i sada obaveza?

- Pritisak u fudbalu uvek postoji, uvek se trudite da danas budete booji nego juče. Pritisak vas tera da budete bolji nego juče - dodao je Sanogo.

RepublikaFoto: Starsport
Seku Sanogo

Da li ste pričali sa Dejanom Stankovićem, šta vam je rekao tom prilikom? Jeste li gledali mečeve vašeg bivšeg i novog kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona?

- Da, pratio sam mečeve Jang bojsa i Zvezde, a sa trenerom nisam još uvek imao prilike da razgovaram. Gledao sam Zvezdu prošle sezone u Ligi šampiona, posebno kvalifikacije i mečeve sa Salcburgom - rekao je momak rođen u Obali Slonovače.

RepublikaFoto: Starsport
Seku Sanogo

Koliko će na vas uticati to što niste dugo igrali takmičarski meč?

- Mislim da pauza od takmičarskih mečeva neće uticati na mene i moju fizičku pripremljenost. Motivisan sam da budem u dobroj formi, biću spreman, a posebna motivacija mi je večiti derbi protiv Partizana - kazao je Sanogo.

RepublikaFoto: Starsport
Seku Sanogo

Doveli ste Sanoga, stranca od 30 godina iako ste rekli na startu priprema da neće biti pojačanja i da će samo mladi igrači popunjavati tim?

- Dejan Stanković je insistirao na tome da mu dovedemo nekog kvalitetnog veznog igrača i doveli smo Sanoga. Mladi igrači su dobili šansu na Kipru, imaće je i u Antaliji da se nametnu. Ima Stanković još nekih želja za pojačanjima, ali to će sve zavisiti od odlazaka. Moram da naglasim da Žander i Kanjas na koje više ne računamo imaju ponude iz Turske i Rusije i nadam se da će uskoro pronaći nove klubove - rekao je Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Seku Sanogo i Mitar Mrkela

Ko vas je najviše oduševio od igrača Zvezde u Ligi šampiona?

- Najviše me je oduševio Marko Marin, sjajan igrač zaista. Ali odličan je i golman Borjan. Bilo je i drugih dobrih fudbalera u Zvezdi, ali se ne sećam imena - zaključio je Seku Sanogo, novi vezista Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Seku Sanogo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading