Terzini promašaju koštaju 521.660 evra po golu!

Autor: Predrag Vuković

Sport

22.01.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je dovela nikada gora pojačanja ovog leta iz inostranstva! Prostom računicom se dolazi do šokantne istine koja kaže da su Žander, Tomane, Garsija, Kanjas i Van la Para zajedno dali 12 golova, a koštali su Zvezdu, što na plate, što na obeštećenja - 6,2 miliona evra. To znači da je svaki njihov gol koštao tačno 521.660 evra!

RepublikaFoto: Starsport
Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić

Najviše je koštao Garsija, koji je plaćen 1,8 miliona evra Las Palmasu, pa Van la Para, za koga je dato 1,2 miliona evra Hadersfildu. Sledi Tomane sa 800.000 evra, Žander je koštao 200.000, a Kanjas je došao besplatno iz PAOK. Plate pomenute petorice iznose ukupno 2.260.000 evra.

NEMA SKAUTA

Dragoslav Stepanović (71), bivši fudbaler Crvene zvezde, kaže da mu nije jasno kako je moguće da crveno-beli naprave toliko promašaja na fudbalskoj pijaci.

- U Nemačkoj, kada dovodite igrača, pratite ga šest meseci ili godinu dana, pa se i Nemcima desi da omaše prilikom dovođenja. Recimo, 20 odsto igrača omaše. Zvezda je letos omašila u 90 odsto slučajeva, što je neverovatan podatak. Ukoliko Zvezda nema skauting tim, a ja nisam upućen u to, onda ne znam po kojem osnovu dovodi pojačanja - rekao je Stepi za Srpski telegraf.

Nemoguće je očekivati da dovedete igrače iz druge španske i engleske lige i da oni igraju Ligu šampiona.

- Svi koji su dovedeni za Ligu šampiona nisu pokazali da imaju taj kvalitet. Da se vratim na pretprošlu godinu i Liverpul. Zvezda je, praktično, sa svojim igračima tukla "redse" sa 2:0. Ti igrači su stasali u Zvezdi, dali sve od sebe i napravili više nego svi zajedno koji su došli sa strane. Igrači koji su odavde imaju pripadnost, osećaj za klub, a stranci su anonimusi koji u Evropi ne znače ništa. Kada je Džajić bio predsednik, dovodili su se najbolji igrači iz bivše Jugoslavije.

Stepi dodaje da može da razume ova pojačanja samo pod uslovom da Zvezdu nije zanimalo da igra iole bitnu ulogu u Ligi šampiona.

- Zvezda sada ima cilj da bude prva da bi mogla ponovo u elitu. Napunili su kasu, tako treba da bude i sledeće godine, međutim, mnogo je važan skauting za pravljenje tima. Po kom kriterijumu je igrač iz druge španske lige dobar za Ligu šampiona? Ili iz druge engleske lige? Ako su hteli da osvoje titulu s njima, u redu. Ali ako hoće Evropu s tim igračima, to ne može.

MILOJEVA PREDNOST

Jedan osvrt i na Ričmonda Boaćija...

- Boaći je bio u Kini i vratio se. Kinezi su videli da ne može ni kod njih da prođe. To je prvi pokazatelj da je taj igrač promašaj. Ko je to odlučivao da se on vrati? Smatram da Stanković sa iskustvom iz Intera može da napravi nešto. Milojević im je ostavio 11 bodova prednosti. Imaju brdo igrača svi, a kvalitet? Ne znam koliko im je važan. Srpski fudbal je nešto specijalno - zaključio je Stepi.

RepublikaFoto: Starsport

Terzić: Ne idem nigde!

Generalni direktor Zvezdan Terzić (53) tvrdi da ostaje u klubu uprkos pričama koje se mogu pročitati u medijima da odlazi, a i čaršija bruji da će uskoro da pakuje kofere.

- Želim veliku i uspešnu Crvenu zvezdu i sve medijske spekulacije oko moje budućnosti u Zvezdi odbacujem kao netačne i neosnovane. Planiram da radim u Crvenoj zvezdi još dugo i nemam nikakve drugačije planove. Sve drugo, osim ovoga, neistina je i shvatamo kao pokušaj destabilizacije našeg kluba - poručio je Terzić u kratkom saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading