Venger isprozivao Arsenal!

Autor:

Sport

20.01.2020

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni francuski trener Arsen Venger prokomentarisao je trenutno stanje u Arsenalu, timu u kome je proveo više od dve decenije, ocenivši da je londonski klub izgubio dušu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arsen Venger

Prema njegovim rečima, Arsenal je izgubio deo identiteta kada je prešao sa "Hajberija" na "Emirejts", a upravo je u tom trenutku krenuo baksuzluk "tobdžija" kada je reč o osvajanju trofeja.

- Preselili smo se sa "Hajberija", koji je bio sličan "Enfildu", ali je taj stadion imao dušu. Sagradili smo novi, ali dušu nikada više nismo pronašli, ostavili smo je na "Hajberiju". Nikada ne bismo mogli ponovo da je stvorimo, iz bezbednosnih razloga - rekao je Venger.

Tokom 10 godina pre prelaska s jednog na drugi stadion, kada je Venger vodio klub, Arsenal je osvojio 11 trofeja, od čega tri titule u Premijer ligi.

– Rastojanje od terena do tribina moralo je biti veće, jer nam je bila potrebna hitna pomoć. Nagib tribina je morao biti manji i u svemu tome nismo uspeli da stvorimo istu atmosferu – rekao je Ferguson.

U sezoni 2003/2004 “tobdžije” su sezonu u Premijer ligi završile neporažene i postavile rekord od 49 utakmica bez poraza. Sada je Liverpul u prilici da obori taj rekord, a nemački stručnjak kaže da je “na dobrom putu” da to i ostvari.

– Vrlo je dobar. Igra inteligetno, njegovi igrači donose inteligentne odluke na terenu – rekao je Venger.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading