SKANDAL: U Fudbalskoj federaciji Makedonije afera o pranju novca!

Autor:

Sport

16.01.2020

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalsku federaciju Makedonije, prenosi portal A1on iz Skoplja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Glavna knjigovođa makedonske fudbalske federacije Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA i UEFA, vodila duplo računovodstvo, sarađivala sa firmama koje su pružale različite usluge federaciji, te delila zaradu s njima, i samo u poslednje dve godine oštetila budžet FFM za više od milion evra!

Prošle godine u oktobru protiv nje je podneta krivična prijava. Mladenovska je tada suspendovana, a nakon toga je dobila otkaz iz FFM gde je radila oko tri decenije.

Tužilaštvo u Skoplju je potvrdilo da se radi po prijavi Fudbalske federacije Makedonije.

- Nakon dobijanja krivične prijave u Skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije gde je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično delo. Nakon analize zahtevane dokumentacije biće doneta meritorna odluka tužilaštva - izjavili su u tužilaštvu za ovaj skopski portal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading