Revolucija: UEFA menja format Lige šampiona u korist velikih klubova!

Autor:

Sport

16.01.2020

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbogatiji klubovi Evrope (ECA) nezadovoljni su trenutnim formatom Lige šampiona i žele zatvorenije takmičenje, ali UEFA traži drugačije rešenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Kako javljaju ‘Tajms’ i ‘Skaj sport’, plan UEFA je da se dodvori najbogatijim klubovima i pruži im ono što oni traže, a to je veći broj velikih utakmica koje će doneti više uzbuđenja, ali pre svega zaradu. Tako je Evropska kuća fudbala već smislila način da zadovolji Real, Barselonu, Juventus, PSŽ, Bajern Minhen i druge velikane.

Naime, uvela bi se od dva do četiri nove nedelje kada bi se igrali mečevi ‘elitnog’ takmičenja. To bi moglo da znači da će se smanjiti broj grupa, a da će u njima biti šest klubova, te će se igrati veći broj kvalitetnijih utakmica.

Druga opcija je da se igra nešto slično iz sezone 1993 i 1994 godine kada su u formatu bile dve grupne faze. Tako bi se umesto osmine finala igrala grupna faza sa još šest superkvalitetnih kola.

Bilo kako bilo, promena do juna 2024. godine neće biti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading