Zvanično: Setjen je novi trener Barselone!

Autor:

Sport

13.01.2020

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Barselona objavio je da je uručio otkaz treneru Ernestu Valverdeu, a da je kao njegov zamenik doveden Kike Setijen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Barselone

Pod Valverdeovim vođstvom katalonski klub je osvojio dve uzastopne titule u La Ligi, u kojoj trenutno drži čelnu poziciju zbog bolje gol razlike u odnosu na Real. Međutim, šampion Španije je imao mnogo uspona i padova u poslednje vreme, zbog čega se spekulisalo o njegovoj smeni, a još tokom vikenda se znalo da će rastanak biti obelodanjen u ponedeljak.

Barselona je na poslednjih pet utakmica zabeležila tri remija, jednu pobedu i poraz, i to od Atletika u polufinalu Superkupa Španije, koji je bio kap koja je prelila čašu po pitanju Valverdeove budućnosti u klubu. Njemu je, inače, ugovor isticao na kraju sezone.


Između ostalog, 55-godišnji stručnjak je tokom karijere vodio Atletik Bilbao, Valensiju, Olimpijakos i Viljareal.

S druge strane, Setijen je poslednji angažman imao u Betisu, koji je prošle sezone predvodio do najboljeg plasmana u španskom prvenstvu još od 2005. godine, kao i polufinala Kupa kralja. Prethodno je radio u brojnim španskim klubovima, među kojima su i Las Palmas i Rasing Santander, a tri meseca je bio selektor Ekvatorijalne Gvineje.

Debi na klupi Barselone Setijen će imati u nedelju od 21 čas, kada šampion Španije na stadionu "Kamp Nou" dočekuje Granadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading