Liverpul upisao najbolji start u istoriji "liga petice"!

Autor:

Sport

13.01.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golom Roberta Firmina (28) na asistenciju Mohameda Salaha u 37. minutu čudesni Liverpul savladao je u subotu Totenhem usred Londona sa 1:0 (1:0) u derbiju prethodne runde Premijer lige, pa su tako izabranici Jirgena Klopa (52) došli do 20. prvenstvene pobede, uz samo jedan remi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Radost Firmina posle pobedonosnog gola

Aktuelni evropski i svetski vladar nezadrživo grabi ka tituli prvaka Engleske, na koju čeka punih 30 godina, a njihov ovosezonski start najbolji je u istoriji najjačih evropskih liga.

Redsi su trujumfovali u čak 95,2 odsto utakmica u nacionalnom šampionatu od avgusta do prekjuče, što nije pošlo za nogom niti jednom klubu na Starom kontinentu, bar kada je reč o vodećim ligama.

Osvojivši 96,8 odsto bodova u prvih 21 utakmice Premijer lige, fudbaleri velikana sa Enfilda već sada mogu da ohlade šampanjac i planiraju spektakularnu proslavu 19. prvenstvene titule, a izvesno je da će i tu oboriti još jedan rekord.

Naime, ukoliko nastave da melju rivale u Engleskoj, asovi velikana sa Enfilda bi mogli da matematički prigrabe šampionski pehar ranije nego bilo koji tim dosad.

Dosadašnji najbrži šampion je Mančester junajted, koji je do počasti 2001. godine stigao 14. aprila, ali je izvesno da će Klopova mašinerija nadmašiti taj učinak, i to možda već 14. marta, kada budu gostovali Evertonu na Gudison parku ili nedelju dana kasnije protiv Kristal palasa kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading