(VIDEO) Zbog ovog pogotka "Delijama" i dalje srce preskače: Crveno-beli odabrali gol dekade!

Autor:

Sport

11.01.2020

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je u prethodnih deset godina postigla veliki broj važnih i lepih pogodaka. U oštroj konkurenciji, navijači našeg kluba su putem aplikacije izglasali gol Gelora Kange u trijumfu protiv Krasnodara- za gol dekade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gelor Kanga

Crvena zvezda je od 2010. do 2020. godine postigala četvorocifren broj pogodaka. Crveno-beli su izdvojili deset, između kojih su navijači putem Zvezdine aplikacije birali najlepši, prema subjektivnim kriterijumima. Zaljubljenici u crveno-belu boju su izabrali gol Gelora Kange u trijumfu protiv Krasnodara (2:1) u meču odigranom 24.8.2017. godine. Bomba veziste iz Gabona donela je Crvenoj zvezdi ulazak u Ligu Evrope posle deset godina, a navijači mu to nisu zaboravili, tačnije 671 član kluba je glasao da to bude gol dekade.

Pozicija broj dva pripada golu Milana Pavkova u istorijskoj pobedi Zvezdi nad Liverpulom, budućim evropskim i svetskim prvakom za tu sezonu. Crvena zvezda je savladala engleski tim rezultatom 2:0, a u heroja meča izrastao je Milan Pavkov, čiji drugi pogodak se posebno svideo navijačima kluba sa "Marakane", pa je ukupno 362 zaljubljenika u crveno-belu boju glasalo da to bude gol dekade.

Treću poziciju zauzeo je gol Huga Vieire u meču protiv Partizana odigranom 12.9.2015. godine. Gol portugalskog napadača je jedan od najlepših u dugoj istoriji večitih derbija, a u tom susretu rezultat je bio 3:1 za crveno-bele. Ukupno 296 navijača je na taj pogodak gledalo kao na gol decenije.

U užem izboru bili su još: Bruno Mezenga (protiv Smedereva), Mendeš Kadu (protiv Partizana), Luka Milivojević (protiv Partizana), Marko Grujić (protiv Rada), Marko Marin (protiv Proletera), Mateo Garsija (protiv Vojvodine) i Antonio Tomane (protiv Spartaka). Interesantno je da je Crvena zvezda u svim pomenutim duelima u kojim je postignuto deset najlepših pogodaka u prethodnoj dekadi- ostvarila pobedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading