Kod Kontea bio najbolji, a sad ga Lampard tera iz Čelsija!

Autor:

Sport

08.01.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Markos Alonso sve bliži izlaznim vratima Čelsija iako ima ugovor do 2023. godine i nedeljnu platu od 100.000 funti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Frenk Lampard

Španac igra četvrtu sezonu u Čelsiju. Stigao je 2016. iz Fiorentine i posebno u eri Antonija Kontea bio je nezamenjiv u timu "plavaca". Po mišljenju mnogih ostrvskih stručnjaka bio je možda i ključni igrač u šampionskoj sezoni 2016/17 kad je kod Kontea blistao kao bek - krilo.

Zato je oktobra 2018. potpisao novi ugovor, koji je trebalo da ga zadrži na Stamford Bridžu do 2023. godine. Dobio je i fantastičnu platu od 100.000 funti nedeljno. 

Međutim, ove sezone je neočekivano pao u drugi plan. Bivši as Čelsija Frenk Lampard danas u ulozi menadžera ima potpuno drugačiju viziju od Kontea. Ne forsira igra u kojoj bek - krilo dolazi do izražaja, te na poziciji levog beka mnogo više poverenja ima u Brazilca Emersona Palmijerija.

Alonso je od početka sezone odigrao samo šest premijerligaških mečeva u startnoj postavi i sve se češće čuju priče da je na izlaznim vratima Stamford Bridža. Navodno, Lampad je dao zeleno svetlo jer u odbrani pored pomenutog Emersona ima i iskusnog kapitena Cezara Aspilikvetu, koji podjednako dobro može da pokrije pozicije štopera i levog beka. Na desnoj strani je supertalentovani Ris Džejs, pa i tinejdžer Tarik Lampti koga su navijači Čelsija imali prilike da upoznaju u nedavnoj pobedi nad Arsenalom. 

 

 

Ako bude kako Lampard želi onda će Alonson otići, a u Čelsi će se eventualno vratiti mladi defanzivac Nejtan Ake iz Bornmuta. Možda i Ben Čilvel iz Lestera. 

Markos Alonso je još letos bio na meti Atletiko Madrida, ali je španski klub odustao od transfera zbog visokih primanja 29-godišnjeg fudbalera. Sad se pominje Inter, baš zbog Kontea, ali je mnogo realnije da klub iz Milana uzme Alonsa samo na pozajmicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading