Kombinovani Liverpul srušio najjači Everton!

Autor:

Sport

05.01.2020

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u 4. kolo FA kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Može da bude zadovoljan... Jirgen Klop

Redsi su u velikom gradskom derbiju savladali Everton sa 1:0 i pored toga što je Klop na teren izveo veoma promešan sastav.

Već u šestom minutu sjajna prilika za "Karamele", Kalvert-Luin je pokupio jedan odbitak i tukao iz dobre pozicije, ali je Adrijan uspeo da interveniše. Nova nevolja za "Redse" samo par minuta kasnije, povredio se Milner, morao je napolje, zamenio ga je Larusi.


Već u 12. minutu nova velika prilika za goste, Holgejt je tukao glavom sa par metara, ali je Adrijan bio odlično postavljen, te je upisao još jednu odbranu. Nastavila je Anćelotijeva ekipa da preti, igrao se 27. minut kada se u izglednoj šansi našao Ričarlison, izbio je sam pred Adrijana, ali je Španac još jednom izvrsno intervenisao.

Lalana je potom imao šansu na drugoj strani, ali je tukao pored gola rivala. U finišu najpre nova šansa za Kalvert-Luina, ovoga puta je bio neprecizan, da bi potom Origi pripretio na drugoj strani, ali je Pikford odbranio njegov pokušaj.

U drugom delu nešto mirnije od starta, a onda je došao 71. minut i trenutak prave magije. Raspalio je po lopti sa ivice kaznenog prostora mladi fudbaler Liverpula Kurtis Džouns i od prečke poslao loptu u gol Evertona za 1:0 u korist domaćina. Zaista sjajan gol 18-godišnjeg fudbalera i vođstvo "Redsa".


Do kraja nije bilo izglednijih prilika, najbolju je možda imao Kin da poravna rezultat, ali je mladi italijanski napadač neprecizno šutirao sa ivice peterca, doduše iz nezgodne situacije.

Pobeda Liverpula, Klop je dao šansu brojnim mladim igračima, Anćeloti je sa druge strane izveo gotovo najjači sastav, te ovaj trijumf dodatno dobija na težini za "Redse".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading