BOMBA! Real Madrid kupuje na Marakani!

Autor:

Sport

03.01.2020

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po krilima Rodrigo i Vinisijus, a između njih, na poziciji desetke, Rejnijer Žezus. Nije još gotovo, ali približava se kraju, pošto Real i Flamengo pregovaraju da jedan od najnovijih talenata brazilskog fudbala već ove zime pređe u kraljevski klub.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Real Madrida

Vest kao udarnu na sajtu donosi madridski As, uz pojašnjenje da Los Blankosi razmatraju ideju angažmana dečaka koji je polako počeo da ulazi u prvi tim šampiona Južne Amerike, a sve dobija na značaju posle jučerašnje izjave njegovog trenera Žorža Žezusa da će „Rejnijer biti prodat nekom od najvećih evropskih klubova“.

Realova ideja je da što je pre moguće ugrabi talenat sa Marakane i veže ga dugoročnim ugovorom (pet ili šest sezona), a u perspektivi priključi seniorskom pogonu, gde bi ga sačekali Rodrigo i Vinisijus, koji su se posle potpisa iz Santosa i Flamenga najpre kalili u Kastilji, razvojnom timu madridskog giganta, kako bi dokazali da su spremni za izazove u Primeri i Ligi šampiona.

Sličan proces morao bi da prođe i Rejnijer Žezus, za početak bi trenirao pod palicom Raula Gonzalesa Blanka ne bi li se spremio za ulogu plejmejkera u timu Zinedina Zidana. Time bi najtrofejniji evropski klub dobio trojicu Brazilaza u ofanzivnom delu tima za narednih deset godina.

Prema Asovim informacijama, posao između Reala i Flamenga trebalo bi da bude zaključen u vrednosti od oko 30.000.000 evra. Manje nego što su koštali Vinisijus i Rodrigo (zbirno premašili 100.000.000 evra), ali je to u modernom svetu fudbala sitnica, ukoliko se ispostavi da zaista može da igra fudbal na visikom nivou.

Flamengo je prošle godine sa talentovanim vezistom produžio ugovor do 2024. i tom prilikom mu podiao platu, ali i smanjio otkupnu klauzulu sa 62.000.000 na 35.000.000 evra. Real i tu sumu želi da obori, tako što će iskeširati maksimalno 30.000.000 evra u cugu, a ostatak u vidu bonusa.

Posao svakako ne može da bude gotov pre 19. januara, tog dana Rajnijer postaje punoletan i stiče pravo da se preseli u Evropu, gde je odavno na radaru lovaca na talente. Tražili su ga Mančester junajted, Pari Sen Žermen, Arsenal, ali izgleda da Real nudi najbolje uslove i da se fudbaler već odlučio.

Čak i da potpiše 19. januara neće odmah u Madrid, jer ga od 18. januara do 9. februara u Kolumbiji čeka predolimpijski turnir za selekcije sa područja Južne Amerike, gde će sa Brazilom pokušati da obezbedi vizu za Tokio.

Real u međuvremenu mora da ispuni još jedan uslov kako bi angažovao Rajnera Žezusa. Prema propisima FS Španije, maksimalan broj igrača u razvojnom timu je 22, pa bi Raul gleda da se reši jednog i već se pominje da će žrtvovati Manua Hernanda tako što će ga poslati u Santander. Otvara se prostor za Žezusa...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading