Gde su i šta rade PARTIZANOVI STRANCI? Ljubimci "Grobara" po celom svetu: Kleo dominira u Kini, trio možda i omiljenih stranaca u penziji!

Autor: Sportski žurnal

Sport

29.12.2019

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gde su i šta rade nekadašnji strani fudbaleri Partizana? Kroz Partizan prodefilovali su tokom minulih godina brojni stranci, neki i dalje igraju fudbal, neki su se penzionisali, a ima i onih koji još nisu okačili kopačke o klin, ali nemaju klub...

RepublikaFoto: Starsport
Kleo i Moreira

Znate li da je Gabrijel Kleo serijom golova predvodio Ćingdao do Prve lige Kine i da Segundo Kastiljo sa uspehom igra fudbal i u 37. godini u elitnom rangu Ekvadora?

Znate li da Erik Đemba Đemba, svojevremeno u Mančester junajtedu, uveseljava 100 gledalaca u petoj ligi Švajcarske?

Partizanovci su rasuti po SAD (Everton Luiz, Mohamed El Monir), Bugarskoj (Ivan Ivanov i Ivan Bandalovski, Valeri Božinov se rastao s Botevom, šuška se da će u Hebar), Brazilu (Vašington i Fabricio Markeš početkom decembra najavio odlazak u penziju), Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Rikardo i Leonardo se bore za titulu), Saudijskoj Arabiji (Leandre Tavamba)...

RepublikaFoto: youtube.com/Grobari.net
Strelac gola u večitom derbiju... Everton Luiz

Odnosno, Pjer Boja je u šestoj ligi Francuske, Dominik Adija u Drugoj ligi Tajlanda, Mohamed Medo Kamara u Kuvajtu, Princ Tejgo se nedavno rastao s poslodavcima u Bangladešu...

Možete li da poverujete da je Kim Či Vu još aktivan u Drugoj ligi Južne Koreje i da Jozef Kizito sa osmehom i dalje šparta rodnom Ugandom?

Zanimljiva je i sudbina Sedrika Gogue: u Beogradu je upamćen po golu u derbiju i hapšenju u alkoholisanom stanju, sad – nosi dres moskovskog CSKA?!

RepublikaFoto: Starsport
Valeri Božinov i Sedrik Gogua

Ili, Teofilus Solomon... Igrao je za srpski Partizan, trenutno – za albanski Partizani!

Jak Partizanov tim može da se napravi od fudbalskih penzionera koji su nosili crno-beli dres u ovom veku:

Partizanovci se sećaju kako su igrali: Almami Moreira, Lamin Dijara, Antonelo Žuka, Eduardo Pašeko, Ifeani Emeghara, Taribo Vest, Tomaš Ržasa, Ednilson, Kamel Zaim, Aleksis Ngambi, Vitor Ugo, Asen Nikolov, Nikolas Asprogenis, Aco Stojkov, Danijel Marčeta, Oladipupo Martins i Majkl Ćurčija.

RepublikaFoto: Starsport
Almami Moreira

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading