Savo Milošević otvorio dušu: Da bi došao do uspeha, moraš da budeš na granici ludila... Šćekić ide kada dođe zamena, strani napadač ne dolazi!

Autor: Večernje novosti, Republika

Sport

29.12.2019

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef stručnog štaba Partizana, legendarni centarfor i reprezentativac naše zemlje, Savo Milošević govorio je o učinku crno-belih u ovoj polu sezoni. Iako imaju jedanaest bodova manje od večitog rivala, on je zadovoljan igrom svoje ekipe. Takođe, otkrio je kako treba da se radi sa mladim igračima kako bi što brže i lakše pokazali sav svoj talenat koji poseduju.

RepublikaFoto: Starsport
Veruje u svoju ekipu... Savo Milošević

Milošević je za devet meseci u Partizanu uzeo Kup Srbije i igrao grupnu fazu Lige Evrope u debitantskoj sezoni u trenerskoj karijeri, a na zvižduke na početku svog mandata u Humskoj, protiv Napretka u Kruševcu, vidi kao stimulativne.

- Ta prva utakmica u Kruševcu, kada se sa tribina čulo to što se čulo, meni i stručnom štabu možda je najviše pomogla - rekao je Milošević dodajući:

- Napredak nam je umnogome otvorio oči, mnogo toga je iskristalisalo ko može, ko ne može, znatno nam je olakšalo i sprečilo kasnija lutanja. Da smo okrenuli, živeli bismo u zabludama koje bi nas mnogo više koštale. Nekad su porazi blagoslov - rekao je nekadašnji reprezentativac.

Tada, u martu ove godine, na "bodljikavoj" klupi nasledio je nekadašnjeg saigrača Zorana Mirkovića. Malo je reći da je usledilo uzbudljivo putovanje…

- Rekao bih da smo podjednako bili hrabri u martu. Od 18 sam profesionalac, sada imam 46. Da nisam imao tu crtu ludila, nikad ne bih ništa uradio u životu. Moraš da budeš spreman da uvek budeš na granici ludila. To važi i za igrače - iskren je nekada fantastični centarfor Partizana, Aston Vile, Osasune, Parme, Saragose, Rubina i naravno naše reprezentacije dodajući:

- Da su normalni, ne bi bili toliko talentovani. Moraš da ih koriguješ, ali to neko ludilo ne smeš da im diraš. U ovom poslu moraš svaki dan da se baviš sa igračima – konstatuje on.

Razgovor za "Novosti" iskoristio je da poruči čelnicima da od povratka Aleksandra Šćekića turskom Genčlerbirligiju ne bi smelo da bude ništa dok ne stigne adekvatna zamena.

- Šćekić ne ide dok ne dovedemo igrača na tu poziciju. On, Zdjelar i Natho su posebna priča i mnogo nam znače. Zbog njihove trke su naše statistike takve, pretrče i 12 kilometara po utakmici", rekao je Milošević i ponovio šta je bio načelan dogovor kada je dolazio u klub - da se razmišlja unapred o ekipama koje će početi kvalifikacije za evro-kupove - kaže osvajač Kupa Srbije prethodne sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Crnogorac može da ide, ali...
On je poručio da su crno-beli najvećim delom prebrinuli brige u vezi sa timom koji će na leto početi kvalifikacije.

- Idealno bi bilo da 90 odsto tima imamo sad spremno za jul. U već namešten tim nije problem ubaciti još jednog-dvojicu. Mi sada imamo 80 odsto spreman tim za Evropu. Nedostaje nam još nekoliko igrača za rotaciju. U mnogo smo boljoj poziciji nego u julu, a sada i nemamo problem sa odlascima stranaca, oni bi tek trebalo da igraju još bolje. Imamo formiran i dobrim delom uigran tim - istakao je i dodao:
RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević i Sejduba Suma
- Ne smemo da lutamo, samo da popunimo nekoliko kockica i bitno je da to što dovodimo ne narušava ovo što imamo. Poslednju liniju moramo da osvežimo, tu je sve jasno, nije nikakva tajna. Kada je napadač u pitanju, rezon je da možda dovedemo našeg. Stranca sigurno nećemo sada jer ćemo imati manji broj utakmica. Moramo da imamo fizički igrača na toj poziciji, pošto je Gigić imao problem da ne može da prati promenu zahteva i brzinu - zaključio je Savo Milošević na kraju intervjua za "Novosti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading